Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Άδ. Γεωργιάδη

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 21:09
UPD:21:24
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης (φωτ. αρχείου) δήλωσε ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ προκάλεσε στη Βουλή η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού που λέει ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του. Αμ, δεν θα σας ακολουθήσουν οι Έλληνες πολίτες. Τους καλείται να αποθάνουν».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «δεν θα φύγουν επειδή το είπα εγώ. Εγώ είπε αυτό που λέει όλος ο κόσμος στα καφενεία. Θα φύγουν αν εσείς δεν ξεκαθαρίσετε, καθαρά όμως, τι θα κάνετε». «Έχετε κρυφό σχέδιο. Θα πάτε, θα σας πουν όχι και θα γυρίσετε να κάνετε κάποιου είδους δημοψήφισμα που θα μας βγάλει έξω από την Ε.Ε.», υποστήριξε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε το θέμα των καταθέσεων είναι θέμα τραπεζικής πίστης, και υπενθύμισε πως «μέχρι το 2012 μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 75 δις», αλλά «μετά την κυβέρνηση Σαμαρά, όταν διασφαλίσθηκε η θέση μας στο ευρώ, από τα 25 δις που πήγαν έξω επέστρεψαν 15 δις».

Αναφερόμενος στη συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «τρομακτική μικροψυχία», καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που έλεγαν στην πλατεία Συντάγματος, δηλαδή να φύγει η τρόικα και τα μνημόνια.

Σε παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκότος κριτικής στην διακυβέρνηση της Δεξιάς από τις κυβερνήσεις Καραμανλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή