Γαλλία: Αλαλούμ με τρεις τζιχαντιστές που περιφέρονται ελεύθεροι στη Μασσαλία

Η αστυνομία τους περίμενε σε... λάθος αεροδρόμιο
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 14:27
UPD:14:39
EPA/YOAN VALAT

Το αεροδρόμιο Ορλί, στο Παρίσι.

A- A A+

Τρεις Γάλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στο τζιχαντιστικό αντάρτικο στη Συρία και συγκεκριμένα στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι απελάθηκαν από την Τουρκία, δεν συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στη Γαλλία, καθώς η αστυνομία τους περίμενε σε... λάθος αεροδρόμιο.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην Τουρκία στην οποία εισήλθαν από τη Συρία και επιβιβάστηκαν από τις τουρκικές αρχές σε πτήση προς τη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας.

Η γαλλική αστυνομία ωστόσο τους περίμενε στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, 700 χιλιόμετρα βορειότερα.

Πιλότος της πτήσης προς το Ορλί αρνήθηκε να δεχτεί την επιβίβαση στο αερσκάφος του των τριών υπόπτων για τζιχαντισμό, όπως σημειώνει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η τουρκική αστυνομία έβαλε τότε τους άνδρες σε πτήση για τη Μασσαλία, ξεχνώντας να ενημερώσει τους Γάλλους συναδέλφους της, κάτι που έπραξε αφού η πτήση των τριών είχε φθάσει στη Γαλλία.

Το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων το οποίο θα είχε βοηθήσει στον εντοπισμό των τριών με την άφιξή τους είχε χαλάσει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Τα κάναμε θάλασσα, αλλά μεγάλο μέρος του ζητήματος είναι η έλλειψη ορθής συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές», ανέφερε ο κ. Λε Ντριάν.

EURONEWS

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, το οποίο ισχυρίζεται ότι μίλησε με τον έναν εκ των τριών υπόπτων, οι τελευταίοι σχεδιάζουν να παραδοθούν στην αστυνομία εντός της ημέρας.

«Περάσαμε από το τελωνείο, δείξαμε διαβατήριο και δεν μας περίμενε κανείς», ανέφερε ο άνδρας, ο οποίος φέρει το όνομα «Ιμάντ».

Για κυβερνητικό ερασιτεχνισμό έκανε λόγο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, το οποίο ήλθε πρώτο στις προτιμήσεις των Γάλλων στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή