Europa League: Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 00:41
UPD:00:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

A- A A+

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς με τους «πρωτάρηδες» στη διοργάνωση, Λευκορώσους, απόκτησε τυπική διαδικασία πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου!

Η επίθεση του «δικεφάλου» του Βορρά «έβγαζε φωτιές» και σε συνδυασμό με την ανυπαρξία της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό, η ελληνική ομάδα πέτυχε 4 γκολ μέχρι το 28ο λεπτό και «σφράγισε» από νωρίς τη νίκη της.

Απόλυτος πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο στράικερ του ΠΑΟΚ πέτυχε χατ τρικ (11΄,16΄και 28΄), έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει…καρέ και δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του.

Το…Βατερλό των Λευκορώσων ξεκίνησε από το 4ο λεπτό, όταν ο Νίκολιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα με το κεφάλι μετά το κόρνερ του Ρατς την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κι έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη χρίστηκε σκόρερ, στο 50΄, πέντε μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο αντί του Μακ (46΄).

Τον θρίαμβο των «απρόμαυρων» σφράγισε στο 90΄ ο Τζανδάρης με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Το «γκολ της τιμής» για τους Λευκορώσους πέτυχε ο άνθρωπος που είχε ανοίξει το σκορ εις βάρος της ομάδας του. Ο Νίκολιτς δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα πλάσαρε σε άδεια εστία και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Ντιναμό, καθώς στο 64΄ αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα τρία γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη σε διάστημα 16 λεπτών ήταν το τρίτο πιο γρήγορο χατ τρικ στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από εκείνο που είχε πετύχει ο Στίβεν Τζέραρντ το 2003 με τη Λίβερπουλ κόντρα στη Νάπολι (σε 13 λεπτά) και το σημερινό του Κεσερού με τη Στεάουα κόντρα στην Άαλμποργκ (61΄, 65΄, 72΄).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις