Το διπλό μήνυμα του Αντ. Σαμαρά

Ποιοι ήταν οι αποδέκτες
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 09:47
UPD:09:57
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Διπλό πολιτικό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες, δύο μέρες μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και μία εβδομάδα πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και την έναρξη της πιο κρίσιμης, κατά τον ίδιο, αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Και το έκανε με τον τρόπο που συνηθίζει ο κ. Σαμαράς, πηγαίνοντας στη Βουλή και συνομιλώντας με δημοσιογράφους και βουλευτές του κόμματός του στο εντευκτήριο. Την προηγούμενη φορά που πήγε ο κ. Σαμαράς στη Βουλή ήταν στις 11 Φεβρουαρίου, λίγο πριν αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ. Τότε αναφερόμενος στις υποψηφιότητες Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη, για το Δήμο της Αθήνας είχε πει: «όποιος καταθέτει, καταθέτει».

Χθες διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, έστειλε στους βουλευτές της Ν.Δ. ένα ηχηρό μήνυμα εν όψει των δύσκολων και κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα και φυσικά των νομοθετημάτων που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η συζήτηση για την απομείωση του χρέους της χώρας, που σύμφωνα με τον ίδιο και τους συνεργάτες του μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. 

Ήταν ένα μήνυμα προς τους βουλευτές, λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ότι η πίεση από τους πολίτες είναι κατανοητή, αλλά από εδώ και στο εξής συμπεριφορές όπως αυτές με τον ΕΝΦΙΑ  ή τις απανωτές ερωτήσεις με εμφανή την προεκλογική σκοπιμότητα, δεν θα γίνουν δεκτές. 

Παράλληλα, επισημαίνοντας τον, πάντα κατά τον ίδιο, κίνδυνο να δοθεί η ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, κάτι που όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα να «φύγουν όλα τα λεφτά από τις τράπεζες», επιχείρησε να αποδομήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα που ο ίδιος χαρακτήρισε ανεδαφικές.

Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου θέλει να στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης αποκλειστικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός επιχείρησε χθες να κλείσει κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές που προκαλούν αναστάτωση στην Κ.Ο. της Ν.Δ..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή