Αντ. Σαμαράς: Όποιος μιλά για εκλογές δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 20:09
UPD:23:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισερχόμενος στη Βουλή, η οποία συζητά για την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής.

«Όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός κατά την μακρά συζήτηση που είχε με βουλευτές της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα μαζευτούν τελικά οι 180 ψήφοι όποτε γίνει η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συζήτηση ετέθη και το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους με τον κ. Μιχελάκη να ρωτά το πότε θα τελειώσει η συζήτηση για το χρέος και τον κ. Σαμαρά να εκφράζει την εκτίμηση πως αυτό θα γίνει στο τέλος του χρόνου

Σε εκείνο το σημείο της συζήτησης ο κ.Χαρακόπουλος φέρεται να είπε πως εάν γίνει αυτό «και έχουμε μία καλή ρύθμιση, ακόμη και αν γίνουν εκλογές θα πάμε με άλλο αέρα».

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ είπε πως πρόκειται για ανεδαφικές προσεγγίσεις και πως «αν ποτέ του δοθεί η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν όλα τα λεφτά από τις τράπεζες».

Την Κυριακή, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα για εκλογές άμεσα, λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι' αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε.

Παράλληλα, εν όψει της προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «τον κ. Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αλλά «να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα καταστροφικό πρόγραμμα».

Πρόσθεσε πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί μετά τις βουλευτικές εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.


 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή