Γ. Μαυραγάνης: Βελτιώσεις και διορθώσεις στρεβλώσεων στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 11:21
UPD:12:28
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης (κέντρο).

A- A A+

Από εδώ και πέρα στρατηγική της κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας στην κριτική και βουλευτών της Ν.Δ. για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο υφυπουργός δεν ανακοίνωσε βελτιωτικές αλλαγές στην τροπολογία η οποία συζητείται στο Γ' Θερινό Τμήμα, αν και νωρίτερα κριτική είχαν ασκήσει οι «γαλάζιοι» βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Φωτεινή Αραμπατζή, οι οποίοι ξεκαθάρισαν όμως ότι θα την ψηφίσουν.

Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ «περιέχει βελτιώσεις, διορθώσεις στρεβλώσεων και επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι συνολική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων», αλλά «χωρίς να διακυβεύεται η φορολογική ισορροπία», είπε ο κ. Μαυραγάνης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Είναι επιλογή στην οποία όλοι μας είμαστε προσηλωμένοι», πρόσθεσε και τόνισε ότι «σ’ αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι».

Ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε πάντως ότι θα εξετάσει το ζήτημα της επιβολής ΕΝΦΙΑ σε πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς. Συγκεκριμένα είπε ότι η απαλλαγή που ισχύει για οικισμούς της Κοζάνης θα επεκταθεί και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές, όπως είναι στα Τρίκαλα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης χαρακτήρισε από την πλευρά του «λάθος» το ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αλλαγές στην τροπολογία.  Όπως είπε, η τρπολογία ήταν «μικρή και ουσιαστικά τυπική» αλλαγή.

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία. 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή