ΠΑΣΟΚ Ζάππειο: Ενωτικό μήνυμα με εμφανή το διχασμό

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 21:38
UPD:21:42
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Ενωτικά όπως αναμενόταν επέλεξε να «απαντήσει» στα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στον ίδιο χώρο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Άλλωστε από νωρίς είχε φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία η πρόθεση της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να εκπέμψει ένα ενωτικό μήνυμα για τη συνέχεια της παράταξης στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή της.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού προηγουμένως προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από ομιλία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και έγινε προσκλητήριο των στελεχών που δεν βρίσκονται εν ζωή όπως η Μελίνα, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Σάκης Πεπονής.

ΝΕΡΙΤ

Διά στόματος του Κ. Σημίτη ήταν και η πρώτη και πιο αιχμηρή αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου. «Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρεθλον και επιμένουν στη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στην σημερινή Ελλάδα» είπε, καλώντας τους παρευρισκομένους να σκεφτούν «πόσο στοίχησε στον τόπο και το ΠΑΣΟΚ το ‘‘λεφτά υπάρχουν’’».

Παράλληλα στηλίτευσε τους «κλακαδόρους και κλάκες του συρμού» καλώντας όλους να πουν ένα «όχι σε κλειστές διαδικασίες και κλειστά δωμάτια.      

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που διαδέχθηκε στο βήμα τον Κ. Σημίτη αναφέρθηκε στην απουσία από την εκδήλωση του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας «λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ψυχικά παρών. Δυστυχώς, ανειλημμένη υποχρέωση να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών», ενώ για τα προχθεσινά επεισόδια έκανε λόγο για «ευτελείς συμπεριφορές που βιάζουν τις δημοκρατικές αξίες και δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ» και για «κλακαδόρους που δεν ανήκουν στη Δημοκρατική Παράταξη».

ΝΕΡΙΤ

Ο κ. Βενιζέλος, όπως είχε προϊδεάσει αναφέρθηκε και στη διακυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας: «Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009, απέτρεψα ένα δημοψήφισμα για το ευρώ», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Προχωράμε όλοι μαζί, όσοι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν. Ο μόνος όρος που θέτω είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» την ώρα που τα φλας επικεντρώθηκαν στον Κώστας Σημίτη και στον Κώστα Λαλιώτης, ενώ το παρών από την παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Θανάσης Τσούρας, ο Γιάννης Καψής, ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο Αλ. Ακριβάκης, ο Γ. Κατσιμπάρδης, ο Η. Βρεττός, ο Κώστας Γείτονας και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης,  Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, Ντίνος Ρόβλιας,  Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Σπηλιώπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή