Κ. Σημίτης: Αποδοκίμασε τα συνθήματα κατά του Ευ. Βενιζέλου

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 20:34
UPD:21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
A- A A+

Αποδοκίμασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σημίτης.

ΝΕΡΙΤ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι λαϊκίστικες υποσχέσεις κοστίζουν, «ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο 'λεφτά υπάρχουν'».

Συνεχίζοντας ο κ. Σημίτης ανέφερε ως υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, «να λέμε την αλήθεια». «Διαφορετικά» πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε να έχουμε πολίτες χειροκροτητές, οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών, ψηφοφόρους που θα μετρούν κάθε αλλαγή με μέτρο το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον».

«Χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη. Χρειάζεται αντί για τους κλακαδόρους και τις κλάκες του αρχηγισμού αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, με κρίση, σχέδια, με ιδέες. Χρειάζονται ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια όπου όσοι έχουν εγκατασταθεί αποκλείουν τους άλλους. Χρειάζεται μια φάση χωρίς σκονισμένα παράσημα, επετηρίδες, ιεραρχίες» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή