Σε τεντωμένο σχοινί το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 18:36
UPD:03/09/2014 09:57
fosphotos/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Οι αποδοκιμασίες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο από μερίδα παπανδρεϊκών στη χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο, οι σημερινές δηλώσεις στελεχών του κινήματος, αλλά και η αυριανή εκδήλωση όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ο ίδιος προανήγγειλε, θα δώσει την απάντησή του για τη συνεργασία με τη ΝΔ, δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πάντες τώρα αναζητούν το γιατί ο Γ. Παπανδρέου δεν αποδοκίμασε τη συμπεριφορά των οπαδών του στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση, τι εννοούσε με τη φράση του «θα υπηρετήσω το αίτημα για νέα αρχή στο κίνημα» και αν αυτή του η στάση είναι ένα μήνυμα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι όχι μόνο είναι εδώ, αλλά δεν θα είναι για πολύ καιρό «πολιτικά ανενεργός».

Την ίδια ώρα η σημερινή ανάρτηση του σύμβουλου στρατηγικής και επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Δεληγκάρη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ στο Facebook με την οποία ζητούσε έναν... ψυχίατρο για τον Γιώργο Παπανδρέου, «φωτογραφίζει» τον εκνευρισμό της ηγεσίας μετά τα χθεσινά γεγονότα.

Παρά τη διάψευση τόσο από τον ίδιο όσο και από το κίνημα «ουδείς πιστεύει ότι μπορεί ακόμη κι ο υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του κόμματος να ανεβάζει ό,τι θέλει και όποτε θέλει στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ», λέει βουλευτής του κόμματος με μακρά εμπειρία στα βουλευτικά έδρανα. «Άλλωστε ο κ. Δεληγκάρης είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και αυτό τα λέει όλα», καταλήγει ο εν λόγω βουλευτής.

Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η αυριανή απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σκληρή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «δεν θα μασήσει τα λόγια του. Θα καταδείξει τις ευθύνες όπου και αν βρίσκονται όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν. Θα μιλήσει για όσα έγιναν ή δεν έγιναν από το 2009  όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία και μετέπειτα και κυρίως για την κρίσιμη περίοδο που οδήγησε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011», λέει συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.        

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει και είναι ανεξέλεγκτη σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή όπου η συγκυβέρνηση αναζητά πολιτικό χρόνο και ηρεμία ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την πλευρά των δανειστών. Πολλώ δε μάλλον που το διακύβευμα στη Χαριλάου Τρικούπη μοιάζει να είναι «η συνεργασία με τη δεξιά».    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή