Συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Παρίσι

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 12:06
UPD:14:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Χθες, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα, ο κ. Χαρδούβελης έκανε λόγο για μαραθώνιο, τονίζοντας πως «έχουμε δρόμο» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μαραθώνιες αναμένεται να είναι οι σημερινές επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τα μέλη της τρόικας στο Παρίσι. 

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) και είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν. 

Οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παρουσιάσουν κατά σειρά στους εκπροσώπους των δανειστών θέματα αρμοδιοτήτων τους, παρόντος του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.

Εξάλλου, χθες, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα, ο κ. Χαρδούβελης έκανε λόγο για μαραθώνιο, τονίζοντας πως «έχουμε δρόμο».

«Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δρόμο, μιλήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τη δουλειά το καλοκαίρι και συνεχίζουμε», ανέφερε. 

Ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκαν ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «φυσικά τα αποδέχθηκαν και συνεχίζουμε».

Σ. Βούλτεψη: Σε θετικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα στο Παρίσι διεξάγονται σε θετικό κλίμα, διαβεβαιωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας πως οι εταίροι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα.

«Το κλίμα είναι θετικό. Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο επτάμηνο είναι εντός στόχων», τόνισε η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού… Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε, εξάλλου, πως η διαπραγμάτευση στο Παρίσι γίνεται «βάσει σχεδίου» και πως ο Πρωθυπουργός έχει δώσει κατευθύνσεις στους υπουργούς. «Παρακολουθεί και παρακολουθούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ τη διαπραγμάτευση», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε απόλυτη σύμπνοια κυβέρνηση - τρόικα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως εξακολουθεί να εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης.

«Πέραν της αλλαγής του σημείου συνάντησης, κυβέρνηση και τρόικα σε απόλυτη σύμπνοια συναντώνται για άλλη μία φορά για να επιβεβαιώσουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του. 

Όπως υποστηρίζει, «καμία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ήθελε και δεν έβαλε ποτέ κόκκινες γραμμές, ούτε διαπραγματεύτηκε επί της ουσίας. Όλα τα υπόλοιπα περί ελαφρύνσεων και τέλος του μνημονίου είναι για εσωτερική κατανάλωση που δεν πείθουν πλέον κανέναν».   

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή