Σ. Βούλτεψη: Σε θετικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 11:04
UPD:11:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η διαπραγμάτευση στο Παρίσι γίνεται «βάσει σχεδίου» και πως ο Πρωθυπουργός έχει δώσει κατευθύνσεις στους υπουργούς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα στο Παρίσι διεξάγονται σε θετικό κλίμα, δήλωσε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας πως οι εταίροι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα.

«Το κλίμα είναι θετικό. Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο επτάμηνο είναι εντός στόχων», τόνισε η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού… Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε, εξάλλου, πως η διαπραγμάτευση στο Παρίσι γίνεται «βάσει σχεδίου» και πως ο Πρωθυπουργός έχει δώσει κατευθύνσεις στους υπουργούς. «Παρακολουθεί και παρακολουθούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ τη διαπραγμάτευση», είπε.

Η Σοφία Βούλτεψη σχολίασε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με τους κοινωνικούς φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν συμφωνείς με όλους κάτι δεν πάει καλά».

«Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε και με τον ΣΕΒ, τους βιομηχάνους, είχε συμφωνήσει και με τους εμπόρους προηγουμένως και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ. Όταν συμφωνείς με όλους αυτούς, κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επειδή προέρχομαι από τον συνδικαλισμό, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέμε τώρα ότι βάζω τον άλλον να πληρώσει και ησυχάζει ο κόσμος», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Γκ. Χαρδούβελης: Έχουμε δρόμο

Για μαραθώνιο έκανε λόγο, χθες βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών, τονίζοντας πως «έχουμε δρόμο».

«Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δρόμο, μιλήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τη δουλειά το καλοκαίρι και συνεχίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκαν είπε πως «φυσικά τα αποδέχθηκαν και συνεχίζουμε» .

«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε από την πλευρά του τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα και προσδοκούμε να συνεχίσουμε και αύριο (την Τετάρτη) με τον ίδιο τρόπο με τους υπουργούς» δήλωσε ο Ντέκλαν Κοστέλο.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή