«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ, αρνούμενη να αναφερθεί λεπτομερώς στην ατζέντα των επαφών που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.
Υπενθύμισε πάντως τη θέση της ότι μονομερείς ενέργειες οδηγούν σε καταστάσεις τύπου Αργεντινής, πρόσθεσε ότι «δεν είναι σωστό να προκαταλαμβάνεις τη συζήτηση μιλώντας για κόκκινες γραμμές», ενώ υποστήριξε ότι στη γαλλική πρωτεύουσα θα δοθεί έμφαση στο «μεταρρυθμιστικό κομμάτι της προσαρμογής».
Αναγνωρίζοντας πως έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης η ελληνική κοινωνία έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει και ότι έχουμε περάσει στη φάση της πολιτικής οικονομίας και του συνδυασμού των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη είπε πως «εφόσον ζητά εκλογές χθες και ζητά να κυβερνήσει σήμερα, πρέπει να μας πει σήμερα τι σκοπεύει να κάνει».
Προς το παρόν, πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θολώνει τα νερά, μιλά με ασάφειες, δεν λέει ξεκάθαρα τι σκοπεύει να φορολογήσει, μιλά για «βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις», για «πλέγμα θέσεων», για «βασικούς άξονες», για «βασικές προτεραιότητες».
«Λένε ότι έχουν βρει 5 δισ. ευρώ για ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίσει 300.000 θέσεις εργασίας. Και όταν ρωτούμε πού βρήκαν τα χρήματα – όταν 5 δισ. ευρώ χρειάζεται κάθε μήνα το κράτος μας, με το κλειδί στο χέρι, για να πληρώνει μισθούς του δημοσίου και συντάξεις - λένε ότι «τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση εισφορών στα Ταμεία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για έναν φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα αποσκοπεί στην είσπραξη 1,5 - 2 δισ ευρώ. «Άρα, δεν θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ» κατέληξε.
Αναφορικά με το ασφαλιστικό, η κ. Βούλτεψη υπενθύμισε τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Βρούτση, σύμφωνα με την οποία «δεν θα ανατραπούν οι οικογενειακοί προγραμματισμοί».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε και την ονοματολογία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για παγίδα και λέγοντας η κυβέρνηση έχει αυτόν τον καιρό άλλες σημαντικές προτεραιότητες.
Πρόσθεσε, ωστόσο, πως κάθε πρόσωπο που ενώνει το έθνος είναι κατάλληλο για το αξίωμα και ότι από τη στιγμή που επιλέγεται κάποιος για αυτό το αξίωμα η παλαιότερη πολιτική του τοποθέτηση παύει να υπάρχει.
Πηγή: ΑΜΠΕ