Η Samsung στην «επίθεση», με Gear S, Gear Circle και Galaxy Alpha

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 14:11
UPD:14:16
REUTERS/BEAWIHARTA

H νέα είσοδος στην «οικογένεια» Galaxy της εταιρείας διαθέτει ιδιαίτερο σχεδιασμό με μεταλλικό πλαίσιο.

A- A A+

Στα αποκαλυπτήρια του Gear S προέβη σήμερα η Samsung: η εν λόγω wearable συσκευή επόμενης γενιάς, σύμφωνα με την εταιρεία, «επεκτείνει την εμπειρία smartphone στον καρπό», παρέχοντας 3G συνδεσιμότητα και προηγμένα χαρακτηριστικά.

Διαθέτει κυρτή οθόνη Super AMOLED των δύο ιντσών, στην οποία ο χρήστης μπορεί να δει μηνύματα και ενημερώσεις, αξιοποιώντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως εξειδικευμένο conversation view και «συμπυκνωμένο» φόντο. Ενσωματώνει συνδεσιμότητα 3G, Bluetooth και Wi-Fi, «επιτρέποντας στους χρήστες να παραμείνουν πληροφορημένοι, με απρόσκοπτες ενημερώσεις από κοινωνικά δίκτυα, ημερολόγια και εφαρμογές, ακόμα και όταν είναι μακριά από το τηλέφωνό τους». Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε εισερχόμενα μηνύματα μέσω του onscreen πληκτρολογίου, ή να αξιοποιήσει τις δυνατότητες φωνητικών εντολών. Επίσης, με το Samsung Gear S οι χρήστες μπορούν να κάνουν και να λαμβάνουν κλήσεις απευθείας από τον καρπό τους, ή να λαμβάνουν κλήσεις που τους προωθούνται από τα κινητά τους. Παράλληλα, υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός πληροφοριών/ δεδομένων όταν η συσκευή συνδέεται με ένα smartphone.  

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται πλοήγηση μέσω του HERE, η υπηρεσία fastFT των The Financial Times καθώς και χαρακτηριστικά fitness συσκευής.

Μαζί με το Samsung Gear S παρουσιάστηκε και το Gear Circle, που επιτρέπει στον χρήστη – όταν είναι συνδεδεμένο με smartphone- να λαμβάνει κλήσεις, να ακούει μουσική και να δίνει φωνητικές εντολές μέσω σύνδεσης Bluetooth. Διαθέτει ειδική μαγνητική κλειδαριά η οποία κλείνει γύρω από τον λαιμό του χρήστη όταν δεν είναι εν χρήσει, καθώς και λειτουργία δόνησης για ενημερώσεις. Και οι δύο συσκευές θα αρχίσουν να διατίθενται από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, η Samsung πρόσφατα προέβη και στα αποκαλυπτήρια του Galaxy Alpha. H νέα είσοδος στην «οικογένεια» Galaxy της εταιρείας διαθέτει ιδιαίτερο σχεδιασμό με μεταλλικό πλαίσιο. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο design του, τονίζοντας παράλληλα ότι διατηρούνται τα υψηλού επιπέδου λειτουργικά χαρακτηριστικά των Galaxy. Με πάχος επτά χιλιοστών, αποτελεί μία από τις πιο λεπτές συσκευές της «οικογένειας». Διαθέτει οθόνη HD Super AMOLED των 4,7 ιντσών, καθώς και προηγμένη κάμερα (12MP πίσω, 2,1ΜΡ εμπρός) και real time HDR.

Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν NFC, Ultra-Power Saving Mode, S Health, σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, Private Mode και συνδεσιμότητα με τις τελευταίες wearable συσκευές της εταιρείας (Gear Fit, Gearl Live, Gear 2). Ο επεξεργαστής είναι Octa Core (Quad 1,8 GHz + Quad 1.3 GHz) ή Quad Core 2,5 GHz και το λειτουργικό είναι το Android 4.4.4 (KitKat). Διαθέτει μνήμη 2 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB (δεν υπάρχει micro SD slot). H διάθεσή του θα ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς