Διαθέσιμα για preorder smartwatches με Android Wear από LG και Samsung

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 00:08
UPD:00:08
REUTERS/ELIJAH NOUVELAGE

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου Samsung Android Wear smartwatch.

A- A A+

Διαθέσιμα για προπαραγγελία είναι τα πρώτα smartwatches με Android Wear, όπως ανακοινώθηκε από τη Google στη διάσκεψη Google I/O.

To LG G Watch και το Samsung Gear Live αποτελούν μία προσπάθεια καθιέρωσης του Android στις wearable συσκευές. Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινείται και το Moto 360 της Motorola, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

«Το πρόβλημα με τα ʽέξυπνα ρολόγιαʼ μέχρι τώρα ήταν ότι ο τομέας δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θέλει να είναι- ένα τηλέφωνο στο χέρι ή μία συσκευή- αξεσουάρ» δήλωσε στο BBC ο Στέφεν Σορέλ, της Juniper Research, συμπληρώνοντας ότι το Android Wear ελπίζεται ότι θα παρέχει μία πιο επικεντρωμένη «πρόταση» όσον αφορά στο τι μπορούν να κάνουν οι συσκευές- και αυτή η κατεύθυνση θα μπορούσε να αναζωογονήσει την αγορά.

EURONEWS

Το LG G Watch κοστίζει 229 δολάρια και αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε 12 χώρες. Αντίστοιχα, το Gear Live της Samsung κοστίζει 199 δολάρια. Η διάθεση και των δύο αναμένεται να αρχίσει στις 7 Ιουλίου και απαιτείται από πλευράς του χρήστη να έχει τηλέφωνο με Android 4.3 και άνω.

Προτεινόμενα για εσάς