Συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της αυριανής συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 20:40
UPD:20:59
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

A- A A+

Συσκέψεις με στελέχη του κόμματος του, εν όψει της αυριανής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό στην οποία, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να επανέλθουν οι ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης, τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος οι αρμοδιότητες των οποίων άπτονται των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Παρίσι, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, καθώς και οι Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης και Δ. Καρύδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ενώ συζητήθηκαν η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, και φυσικά η επικείμενη συνάντηση της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι και οι φοροαπαλλαγές τις οποίες προγραμματίζει η Κυβέρνηση και αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πρόθεση, να αποτελέσουν μέρος του βασικού μενού της συνάντησης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και για τη συνάντηση, την ίδια ημέρα, της αντιπροσωπείας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ενόψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο θέμα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Ωστόσο, πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον βουλευτή του κόμματος Ν. Σηφουνάκη ο οποίος με επιστολή του ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για τις θέσεις και τις προτάσεις του αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα στην επιστολή του ο κ. Σηφουνάκης αφού αναφέρει ότι ενημερώθηκε καθυστερημένα για τη σημερινή σύσκεψη, ευχαριστεί τον κ. Βενιζέλο «που για πρώτη φορά τα 2 1/2 τελευταία χρόνια» τον προσκαλεί σε σύσκεψη και σημειώνει ότι δεν θα παρευρεθεί «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ επιμένει για το προς ψήφιση αντιρατσιστικό ν/σ και είναι ενδεικτική ανακοίνωση του  Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, με αφορμή την ομοφοβική επίθεση κατά των δύο συμπολιτών μας, στην οποία καλούνται όσοι αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του να εξηγήσουν «στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους». Xαρακτηριστική είναι η, σε κατ΄ίδιαν συζήτηση, αναφορά στελέχους του κόμματος ότι «με αφορμή το αντιρατσιστικό θυμηθήκαμε τη λογική Μπαλτάκου».    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή