Δ. Σταμάτης: Υποκριτική η συμπεριφορά του Αλ. Τσίπρα

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 19:04
UPD:19:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για εσκεμμένες ανακρίβειες και υποκριτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα των ένστολων.

A- A A+

Για υποκριτική συμπεριφορά και εσκεμμένες ανακρίβειες κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Αναφερόμενος σε όλα τα θέματα για τα οποία μίλησε ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι για το μόνο που δεν μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το νομοσχέδιο για το οποίο γίνεται η συζήτηση.

Τα ταμεία των ένστολων

Όπως τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα «αναλώσατε περισσότερο από το ένα τρίτο της ομιλίας σας κάνοντας μας μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Εγώ το θεωρώ αυτό θετικό από μέρους σας. Και ακόμη πιο θετική χαρακτηρίζω την προσήλωσή σας στη μεταπολιτευτική τάξη δικαίου που υπήρχε στη χώρα. Είναι εντυπωσιακά βήματα κύριε Τσίπρα αυτά».

Μάλιστα ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για εσκεμμένες ανακρίβειες και υποκριτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα των ένστολων, υποστηρίζοντας ότι «θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις για να αναγνωστούν οι δηλώσεις σε βάρος τους, στο παρελθόν, από εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και να διαπιστωθεί ποια ήταν πιο επιθετική από την άλλη».

Η τροπολογία για τα ΜΜΕ

Σε ό,τι αφορά την κριτική στην τροπολογία για τα ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η κυβέρνηση τόλμησε να ανατρέψει μια κατάσταση που όλοι έλεγαν ότι ήταν νοσηρή. «Τόλμησε να ορίσει ποιος είναι ο πελάτης και ποιος τον εξυπηρετεί, ποιος συναλλάσσεται και μέχρι ποιο ποσό συναλλάσσεται, διότι μέχρι σήμερα αθροιζόταν μεγάλη δύναμη οικονομική χωρίς να ασκείται έλεγχος. Φύγατε γιατί, παρά τις φωνές σας εναντίον της διαπλοκής, καμία φορά και η αποχώρηση εξυπηρετεί περισσότερο από την παραμονή», ανέφερε χαρακτηριστικά για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Το πόθεν έσχες

Για την αναφορά του κ. Τσίπρα στην επιτροπή για το πόθεν έσχες, ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει μια επιτροπή η οποία θα αντέχει στο χρόνο. Γι’ αυτό, για πρώτη φορά μπαίνουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ένας τραπεζίτης για να βοηθήσει το έργο αυτής της επιτροπής, διότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα ο έλεγχος ήταν η αδυναμία να πάρουν τα στοιχεία από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της κάνει δώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Δώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας κάνουν εκείνοι που δέχονται να συναθροιστούν οι ψήφοι τους με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μαζέψουν 120 ψήφους για να κάνουν δημοψήφισμα. Αυτοί δίνουν αξία. Αυτοί ανεβάζουν τις μετοχές».

Τέλος, στην κριτική του κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός δεν βρίσκει μια ημέρα, δεν βρίσκει μισή ώρα για να απαντήσει σε ερώτηση που του απευθύνει αρχηγός κόμματος, ο κ. Σταμάτης ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει συνομιλητή ο οποίος θα έχει το ίδιο πρόσωπο μέσα και έξω από την αίθουσα αυτή» και πρόσθεσε πως «ο Σαμαράς δέχεται βίαιες προσωπικές επιθέσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή