Απόψε η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 12:35
UPD:13:43
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία και θα κορυφωθεί με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αργότερα απόψε.

Πέρα από τις επίμαχες ρυθμίσεις για το επικουρικό ταμείο των ένστολων, για το πόθεν έσχες, αλλά και τις δημόσιες συμβάσεις και την δημοσίευσή τους στον Τύπο, στο νομοθέτημα περιλαμβάνεται και η τροπολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τρόπο αξιολόγησης των δημόσιων υπάλληλων.

Κατά την ομιλία του χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «έχει προοδευτικό χαρακτήρα» και κάλεσε την αντιπολίτευση να το στηρίξει, καθώς «είναι ευθύνη όλων να δημιουργηθεί μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία που θα φέρει θέσεις εργασίας».

Σε παρέμβασή του νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, διαβεβαίωσε ότι καταγράφονται οι στρεβλώσεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ διευκρίνισε ότι η μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων από μόνη της (π.χ. σε περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας) σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί προκειμένου να είναι δυνατή η αναστολή ή η απενεργοποίηση του ΑΦΜ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή