Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα κλείνει το μάτι στην Αστυνομία για λίγες ψήφους

Νέες διαβεβαίωσεις προς τους ενστόλους
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 13:16
UPD:13:37
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την απορία του για τη στάση της Αριστεράς και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ «που τώρα κλείνει το μάτι στην Αστυνομία, για λίγες ψήφους» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων. 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι προς το συμφέρον τους και πως «δεν θίγεται ούτε ένα ευρώ εφόσον τα ταμεία είναι υγιή».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε για τις προωθούμενες αλλαγές ότι:

α) δεν θα μετακινηθούν «ούτε εκατοστό» τα ταμεία των ενστόλων (θα παραμείνουν στα υπουργεία τους),

β) δεν θα χαθεί ούτε ένα τ.μ. από την ακίνητη περιουσία τους,

γ) δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις παροχές τους, εφόσον τα ταμεία είναι βιώσιμα.

Αναφορικά με τα ελλειμματικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα μπει ο συντελεστής νοικοκυροσύνης και αλληλεγγύης, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επόμενες γενιές των ένστολων θα πάρουν σύνταξη.

Αλ. Τσίπρας: Αντιδημοκρατικές οι διατάξεις για τους ένστολους

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αστυνομικών, των πυροσβεστών και τον λιμενικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 221 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία των ενστόλων, χαρακτηρίζοντάς το «βαθύτατα αντιδημοκρατικό».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι είναι «ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων». «Την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων», επεσήμανε.

NAFTEMPORIKI.GR

«Αυτό που προωθεί δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στους δρόμους οι ένστολοι

Αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν, οι ένστολοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή.

NAFTEMPORIKI.GR
Σε σχετική τους ανακοίνωση οι ένστολοι αναφέρουν ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις (άρθρο 221) για τα ασφαλιστικά τους ταμεία που «τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων».

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή