Ο επανέλεγχος των μονιμοποιήσεων θα συνεχιστεί κανονικά, διαμηνύει το ΥΔΜΗΔ

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 13:03
UPD:13:04
Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
A- A A+

Ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θα συνεχιστεί κανονικά, διαμηνύει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επιτίθεται στην ΠΟΕ – ΟΤΑ που έχει καλέσει τα μέλη της να «τον αποτρέψουν με κάθε τρόπο».

Το υπουργείο προσάπτει στην Ομοσπονδία πως «δεν θέλει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θέλει να ελέγχεται ο τρόπος με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο και δεν θέλει να επιλέγονται οι προϊστάμενοι με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Δεν θέλει να αλλάξει απολύτως τίποτα».

«Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπεί ό,τι πιο αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αυτή την αδικία αποκαθιστούμε. Η καθ’ όλα νόμιμη και πρόσφατα νομοθετημένη από τη Βουλή των Ελλήνων διαδικασία αντικειμενικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα συνεχιστεί κανονικά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δεν αναστατώνουμε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν – τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων – παρά μόνο εκείνους που έχουν υπαρκτό λόγο να ανησυχούν», συμπληρώνεται.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ υποστηρίζει ότι με τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων προετοιμάζεται «η νέα δεξαμενή των υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση με την τρόικα».

Καλεί μάλιστα τους συλλόγους - μέλη της να αποτρέψουν με κάθε τρόπο (συγκεντρώσεις, καταλήψεις κ.ά.) τον επανέλεγχο αλλά και την παρουσία των ελεγκτών στους δήμους

    

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή