«Πήραν φωτιά» τα social media την ώρα του τελικού

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 16:38
UPD:16:38
blog.twitter.com

Το Twitter «πήρε φωτιά» την ώρα του μεγάλου τελικού, καθώς την ώρα του αγώνα έγιναν 32,1 εκατομμύρια «τιτιβίσματα», αριθμός που πάντως δεν ξεπέρασε το ρεκόρ των 35,6 εκατομμύρια tweets του ημιτελικού Βραζιλίας – Γερμανίας.

A- A A+

Ο τελικός του Μουντιάλ, αλλά και ολόκληρη η διοργάνωση, γοήτευσε τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη, κάτι που φαίνεται από τις αναφορές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αγώνας που ανέδειξε τη Γερμανία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά τη νίκη της στην παράταση επί της Αργεντινής, έγινε το αθλητικό γεγονός που σχολιάστηκε περισσότερο στο Facebook, καθώς με 280 εκατομμύρια δημοσιεύσεις και σχόλια ξεπέρασε το ρεκόρ των 245 εκατομμυρίων «αλληλεπιδράσεων» του Super Bowl 2013.

Και το Twitter «πήρε φωτιά» την ώρα του μεγάλου τελικού, καθώς την ώρα του αγώνα έγιναν 32,1 εκατομμύρια «τιτιβίσματα», αριθμός που πάντως δεν ξεπέρασε το ρεκόρ των 35,6 εκατομμύρια tweets του ημιτελικού Βραζιλίας – Γερμανίας.

Η λήξη του αγώνα συνοδεύτηκε από ένα ρεκόρ για το Twitter, καθώς λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή καταγράφηκαν περίπου 619 χιλιάδες «τιτιβίσματα» ανά λεπτό, ξεπερνώντας τα 556,5 χιλιάδες tweets που έγιναν τη στιγμή που ο Μάριο Γκέτσε πέτυχε το νικητήριο γκολ.

EURONEWS

Οι ποδοσφαιριστές, των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν περισσότερο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν ο Μάριο Γκέτσε, που πέτυχε το γκολ που έκρινε τον τελικό υπέρ των «Πάντσερ», αλλά και ο Λιονέλ Μέσι, από την πλευρά της «Αλμπισελέστε».

Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Γερμανίας «έπαιξαν μπάλα» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί από αυτούς δημοσίευσαν φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς, μετά τη λήξη του αγώνα.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή