Μουντιάλ 2014: Για «κλοπή» κάνει λόγο ο Τύπος της Αργεντινής

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 11:27
UPD:11:29
REUTERS/PAULO WHITAKER

Οι διαμαρτυρίες εστιάζουν στη φάση κατά την οποία θεωρούν ότι έπρεπε να αποβληθεί ο τερματοφύλακας της «μάντσαφτ», Νόιερ, στη σύγκρουση με τον Ιγκουαΐν.

A- A A+

Κλίμα οργής και αγανάκτησης επικρατεί στην Αργεντινή για την απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Τύπο της χώρας να βάλλει σύσσωμος κατά του Ιταλού διαιτητή του τελικού, Νικόλα Ριτσόλι.

Τα ΜΜΕ της χώρας χαρακτηρίζουν «κλοπή» το αποτέλεσμα, που ήταν ήττα της «αλμπισελέστε» (0-1) από Γερμανία. Οι διαμαρτυρίες εστιάζουν στη φάση κατά την οποία θεωρούν ότι έπρεπε να αποβάλει τον τερματοφύλακα της «μάντσαφτ», Νόιερ, στη σύγκρουση με τον Ιγκουαΐν, ενώ υποστηρίζουν ότι το ίδιο έπρεπε να συμβεί με τον Χέβεντες, στο μαρκάρισμα επί του Ζαμπαλέτα με τις τάπες στο γόνατο.

EURONEWS

Η αθλητική εφημερίδα «Ole» αναφέρει πως ο Ριτσόλι είναι υπεύθυνος για την απώλεια του Μουντιάλ, κάνοντας λόγο για «κλοπή» ανάλογη εκείνης του 1990 στην Ιταλία, όταν η Γερμανία είχε νικήσει 1-0 με το ανύπαρκτο πέναλτι που είχε καταλογίσει τότε ο Μεξικανός Κοντεσάλ στο 85ο λεπτό, υπέρ του Φέλερ.

Στο ίδιο ύφος και η «Clarin», η οποία τονίζει ότι «ο Ριτσόλι έσπρωξε τη Γερμανία στο βάθρο του νικητή».

Η ήττα αποτέλεσε την αφορμή για ξέσπασμα οργής στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, με δεκάδες συλλήψεις και τουλάχιστον 22 τραυματίες, από τους οποίους οι 12 αστυνομικοί, που επιχείρησαν να σταματήσουν εκατοντάδες οπαδούς οι οποίοι έσπαζαν τζάμια στο κέντρο της πόλης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις