Μουντιάλ 2014: Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ζητεί προστασία του Ζούνιγκα

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 17:12
UPD:17:15
REUTERS/MARCELO DEL POZO

Aπειλές δέχθηκε ο Κολομβιανός αμυντικός, μετά το χτύπημα (γονατιά) που έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του Μουντιάλ τον Νεϊμάρ, προκαλώντας τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου άσου.

A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Νάπολι, Καμίλο Ζούνιγκα.

Αυτό συνέβη λόγω των απειλών που δέχθηκε ο Κολομβιανός αμυντικός, μετά το χτύπημα (γονατιά) που έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του Μουντιάλ τον Νεϊμάρ, προκαλώντας τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου άσου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απέστειλε λοιπόν προειδοποιητικό μήνυμα προς το αντίστοιχο ιταλικό και προέτρεψε τη χώρα να «προειδοποιήσει» τις τοπικές αρχές για την κατάσταση, προκειμένου «να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του παίκτη και της οικογένειάς του».

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων έχουν αποστείλει δεκάδες μηνύματα «επιθετικά και απειλητικά» εναντίον του Ζούνιγκα, κι «ένας από αυτούς έχει αναρτήσει στο Twitter τη διεύθυνση του σπιτιού του στην Ιταλία», αφού τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου της Κολομβίας.

REUTERS/MARCELO DEL POZO

Ο Χουάν Καμίλο Ζούνιγκα, προκάλεσε τον τραυματισμό του Νεϊμάρ.

Ομοίως, το υπουργείο σημειώνει την απολογία και τη συγγνώμη του παίκτη, ενώ ζήτησε από το προξενείο της Κολομβίας στην Μπραζίλια να διαχειριστεί με τη FIFA και οι αρχές της Βραζιλίας «μια έκκληση στο κοινό», ώστε να κατανοήσουν ότι «αυτός ο τύπος ατυχήματος» είναι μέρος του ποδοσφαίρου και ότι «πρέπει να γίνει δεκτός με ηρεμία και ανεκτικότητα».

Η FIFA αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ζούνιγκα για το φάουλ, που είχε ως αποτέλεσμα το κάταγμα του τρίτου σπονδύλου του Νεϊμάρ, ο οποίος θα πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων για έξι εβδομάδες και όπως είναι φυσικό, τον στερεί από τη Σελεσάο για το υπόλοιπο του Μουντιάλ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις