Μουντιάλ 2014: Γερμανία - Βραζιλία για μια θέση στον τελικό

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 12:31
UPD:12:38
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας τη Δευτέρα.

A- A A+

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει στο τέλος του, με τον αποψινό πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Γερμανία (23:00) στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε να φέρνει ακόμη πιο κοντά τον τελικό της Κυριακής.

Απέναντι στα «πάντσερ» του Γιόαχιμ Λεβ η Σελεσάο του Λουίς Φελίπε Σκολάρι θα παραταχθεί «τραυματισμένη», αφού δύο από τα πιο βασικά στελέχη της θα δουν τον αγώνα από την εξέδρα.

Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Νεϊμάρ, χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ και φυσικά τον τελικό εφόσον οι «βερντεόρο» προκριθούν λόγω του κατάγματος στο σπόνδυλο από το χτύπημα του Ζούνιγκα, ενώ ο «άρχοντας της άμυνας», Τιάγκο Σίλβα, είναι επίσης εκτός λόγω καρτών.

Χρόνος για δάκρυα όμως δεν υπάρχει και ο «Φελιπάο» καλείται να βρει τις λύσεις που θα του επιτρέψουν να παρατάξει μια εξίσου αξιόμαχη ομάδα σε σχέση με εκείνη που έφτασε ως τα ημιτελικά.

Όπως φάνηκε στις ημέρες που προηγήθηκαν ο Σκολάρι έχει προκρίνει τη λύση του Γουίλιαν για τη θέση του Νεϊμάρ, ενώ τον απόντα Σίλβα θα αντικαταστήσει στο κέντρο άμυνας ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει (αλλά και τον γνωρίζουν) πολύ καλά οι Γερμανοί, ο Ντάντε της Μπάγερν Μονάχου.

Από την πλευρά του, ο Λεβ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Εναντίον της Γαλλίας η «νατσιονάλμαντσαφτ» έπαιξε με άριστη τακτική εξουδετερώνοντας πλήρως το παιχνίδι των «τρικολόρ», ενώ εξίσου διαβασμένη αναμένεται να παραταχθεί και απόψε.

Στις 21 φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι κατά το παρελθόν η Βραζιλία μετρά 12 νίκες, η Γερμανία 4, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή και τα γκολ είναι 39-24 για τους Νοτιοαμερικανούς.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία: Σέζαρ, Μαϊκόν, Νταβίντ Λουίς, Ντάντε, Μαρσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ, Γουίλιαν.
Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις