Βαγδάτη: Πλαστό το βίντεο με τον «χαλίφη» του Ισλαμιστικού Κράτους

Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 22:12
UPD:22:14
REUTERS/REUTERS TV

Eκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι αδιαμφισβήτητα ο άνδρας που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό που αναρτήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ να μιλάει από το Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης δεν είναι ο Μπαγκντάντι.

A- A A+

Η ιρακινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι είναι πλαστό το βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και εμφανίζει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι να προσεύχεται στην πόλη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ταξίαρχος Σαάντ Μάαν δήλωσε στο Reuters ότι αδιαμφισβήτητα ο άνδρας που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό που αναρτήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ να μιλάει από το Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης δεν είναι ο Μπαγκντάντι.

«Εξετάσαμε το οπτικό υλικό...και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για φάρσα», είπε.

Σύμφωνα με τον Μάαν, οι κυβερνητικές δυνάμεις προκάλεσαν πρόσφατα σε αεροπορική επιδρομή τον τραυματισμό του Μπαγκντάντι, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Συρία από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους για ιατρική παρακολούθηση.

EURONEWS

Το βίντεο, διάρκειας 21 λεπτών, δημοσιοποιήθηκε εν μέσω πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι ο Μπαγκντάντι πρόκειται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που η οργάνωσή του, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος και τον ανακήρυξε "χαλίφη", τίτλο που φέρουν οι διάδοχοι του προφήτη Μωάμεθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή