Ιράκ: Πρώτο βίντεο με τον «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους

Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 20:45
UPD:20:48
EPA/FURQAN MEDIA / HANDOUT

O τζιχαντιστής ηγέτης Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, που μέχρι τώρα δρούσε στη σκιά, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν» στη διάρκεια κηρύγματος χθες στη Μοσούλη.

A- A A+

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος ονομάσθηκε «χαλίφης» από την οργάνωσή του, εμφανίσθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε ένα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν».

ο τζιχαντιστής ηγέτης, που μέχρι τώρα δρούσε στη σκιά, απηύθυνε την έκκληση αυτή στη διάρκεια κηρύγματος χθες στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία κατέκτησαν οι μαχητές του κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 9 Ιουνίου.

«Είμαι ο ηγέτης που ορίσθηκε για να σας κατευθύνει, αλλά δεν είμαι καλύτερος από εσάς. Αν πιστεύετε πως έχω δίκιο, βοηθήστε με και αν πιστεύετε πως έχω άδικο, συμβουλεύστε με και βάλτε με στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος φορούσε μαύρο τουρμπάνι και μακριά παραδοσιακή ενδυμασία.

EURONEWS

«Υπακούστε με όσο υπακούετε τον Θεό μέσα σας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή