Να «νουθετήσει» τους φιλορώσους αποσχιστές στην Ουκρανία κάλεσαν τον Πούτιν Ολάντ - Μέρκελ

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 15:31
UPD:15:34
REUTERS/BENOIT TESSIER

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες «κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να υποστηρίξει τη διοργάνωση συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από την 5η Ιουλίου ώστε να καθοριστούν οι όροι για την εκεχειρία», προστίθεται στην ανακοίνωση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κάλεσαν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να ενθαρρύνει τους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία να συνάψουν συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Προεδρία.

Ο κ. Ολάντ και η κ. Μέρκελ τόνισαν στη συζήτησή τους με τον Ρώσο πρόεδρο τη σημασία που αποδίδουν στην εφαρμογή της συμφωνίας η οποία επετεύχθη την Τετάρτη στο Βερολίνο ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να επιτευχθεί διμερώς συμφωνημένη εκεχειρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες «κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να υποστηρίξει τη διοργάνωση συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από την 5η Ιουλίου ώστε να καθοριστούν οι όροι για την εκεχειρία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

EURONEWS

«Προς αυτό, ζήτησαν από τον πρόεδρο Πούτιν να παρέμβει για να ενθαρρύνει τους αποσχιστές να διαπραγματευθούν και να καταλήξουν σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές», καταλήγει.

Ο κ. Ολάντ και η κ. Μέρκελ πρόκειται να έχουν τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο μέσα στις επόμενες ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή