Ισραήλ: Εκτεταμένη επιχείρηση στη Γάζα προκρίνει ο υπερσυντηρητικός υπουργός Εξωτερικών

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 17:43
UPD:17:47
REUTERS/AMIR COHEN

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, σημείωσε πως «δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Η δολοφονία των νέων συνδέεται με τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Γισραέλ Μπεϊτάνου, ζήτησε να οργανωθεί από τον ισραηλινό στρατό ευρεία εναέρια και χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

«Πρέπει να κάνουμε την Αμυντική Ασπίδα 2, αυτήν τη φορά στη Γάζα», έγραψε ο κ. Λίμπερμαν στη σελίδα του στο Facebook, αναφερόμενος στην επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη το 2002, με αφορμή μια σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστινίων.

«Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Η δολοφονία των νέων συνδέεται με τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ», συνέχισε.

RT

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας κατηγορεί την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ότι προσπαθεί να εδραιώσει τον έλεγχό της στη Λωρίδα της Γάζας και να τον αυξήσει στη Δυτική Όχθη.

Το κόμμα του κ. Λίμπερμαν είχε κατέβει στις εκλογές σε κοινούς συνδυασμούς με το δεξιό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή