Διεθνείς αντιδράσεις για τη δολοφονία των ισραηλινών εφήβων

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 22:47
UPD:23:57
REUTERS/HANDOUT

Την «φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο θα στηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους.

A- A A+

Στην καταδίκη της δολοφονίας των τριών Ισραηλινών εφήβων  που είχαν απαχθεί και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Δευτέρας στη Χεβρώνα προέβησαν διεθνείς ηγέτες όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο Πάπας όπως και ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλληπητήριά του καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο απόψε την «παράλογη» δολοφονία των τριών εφήβων Ισραηλινών.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την παράλογη πράξη τρομοκρατίας που διαπράχθηκε εναντίον αθώων νέων» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε το βράδυ της Δευτέρας με τον εντονότερο τρόπο την «ποταπή δολοφονία» των τριών νέων Ισραηλινών.

EURONEWS

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του «για τον πολλαπλασιασμό των βίαιων ενεργειών τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα» ενώ καταδίκασε επίσης τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του ισραηλινού εδάφους και ζήτησε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξουν νέα θύματα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας.

Την «φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο θα στηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους.

«Πρόκειται για μια φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον εφήβων. Η Βρετανία θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ στις προσπάθειές του να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κάμερον εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών εφήβων.

EURONEWS

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε το «φριχτό έγκλημα» και οι σκέψεις του είμαι με τις οικογένειες των  θυμάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

«Η δολοφονία αθώων ανθρώπων είναι πάντα ένα φρικτό και απαράδεκτο έγκλημα, ένα εμπόδιο στο μονοπάτι για την ειρήνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πάπα Φεντερίκο Λομπάντι

Τη δολοφονία των τριών εφήβων καταδίκασε και ο  γενικός γραμματέας του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν ο οποίος έκανε λόγο για ένα φριχτό έγκλημα που διαπράχθηκε από εχθρούς της ειρήνης.

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ελπίδα οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές να εργασθούν από κοινού προκειμένου να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή