Μουντιάλ 2014: Φινάλε με... χτυποκάρδια σε 7ο και 8ο όμιλο

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 13:03
UPD:13:20
REUTERS/RUBEN SPRICH

Η Γερμανία με τη διαφορά τερμάτων που έχει οικοδομήσει λογικά δεν θα πρέπει να ανησυχεί ακόμη και σε περίπτωση ήττας.

A- A A+

Η αυλαία στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ πέφτει απόψε με τη διεξαγωγή της τρίτης αγωνιστικής στον 7ο και 8ο όμιλο, μετά το πέρας της οποίας θα προκύψουν τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για να ολοκληρωθεί το «παζλ» της φάσης των «16» και των νοκ  άουτ αγώνων.

Εκκινώντας από το 7ο γκρουπ, οι αναμετρήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν στις 19:00, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με τις οποίες μοιράζεται την πρώτη θέση (έχουν από τέσσερις βαθμούς), στην «Αρένα Περναμπούκο» στο Ρεσίφε.

Με μια ισοπαλία «βολεύονται» αμφότεροι, καθώς τα «πάντσερ» θα είναι πρώτα και οι Αμερικανοί δεύτεροι. Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό για να είναι σίγουροι, αφού η Γερμανία με τη διαφορά τερμάτων που έχει οικοδομήσει λογικά δεν θα πρέπει να ανησυχεί ακόμη και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να μη συμβεί κάτι... εξωπραγματικό στην αναμέτρηση της Γκάνα με την Πορτογαλία.

Στις εννέα φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, δεν υπάρχει ...ισοπαλία, με τους Γερμανούς να μετρούν έξι νίκες και τους Αμερικανούς τρεις.

Πιθανές συνθέσεις:

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια, Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι, Κάμερον, Τζόνσον

Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Κεντίρα, Λαμ, Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ

Στο άλλο παιχνίδι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, τόσο για τα «μαύρα αστέρια» όσο και και για τους Ίβηρες που έχουν «κολλήσει» στον ένα βαθμό και θα παίξουν μεταξύ τους, την ίδια ώρα, στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια.

Οι απογοητευτικοί Πορτογάλοι καλούνται να νικήσουν με μεγάλη διαφορά (τουλάχιστον 3-0) και ταυτόχρονα να ελπίζουν σε αντίστοιχα ευρείας έκτασης ήττα (από 0-3 και πάνω) των ΗΠΑ για να «κλέψουν» στο φίνις τη δεύτερη θέση.

Πιθανές συνθέσεις:

Πορτογαλία: Μπέτο, Πέπε, Άλβες, Βελόσο, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βαρέλα, Α. Αλμέιδα, Ζ. Περέιρα, Έντερ

Γκάνα: Νταουντά, Αφούλ, Μπογιέ, Μενσά, Ασαμόα, Ατσού, Αγιού, Ραμπιού, Γκιάν, Μπόατενγκ, Εσιέν

          «Τελικός» για Αλγερία και Ρωσία

Χαρακτήρα τελικού έχει για την Αλγερία και την Ρωσία, η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 23:00 στην «Αρένα Μπαϊσάδα» της Κουιαμπά. Οι Αλγερινοί που στην πρεμιέρα με το Βέλγιο ηττήθηκαν δύσκολα με 2-1 και στη συνέχεια εντυπωσίασαν στο 4-2 με την Νότια Κορέα, κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Με τρεις βαθμούς προκρίνονται και με ισοπαλία, ενώ από την πλευρά τους οι Ρώσοι, θέλουν μόνο νίκη για περάσουν στους «16» της διοργάνωσης, οπότε θα παραταχθούν με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς. 

Πιθανές συνθέσεις:

Αλγερία: Μπολί, Μπουγκέρα, Χαλίς, Μεσμπά, Μεντζανί, Μαντί, Μπενταλέμπ, Φενγκουλί, Μπραχίμι, Σλιμανί, Τζαμπού

Ρωσία: Ακινφέεφ, Εσένκο, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Σαμέντοφ, Κερζακόφ, Φαϊζούλιν, Τζαγκόεφ, Κανονίκοφ

Με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής, το Βέλγιο θα παίξει την ίδια ώρα με τη Νότια Κορέα στην «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάολο. 

Οι Βέλγοι, που χωρίς να εντυπωσιάζουν έχουν πετύχει δύο νίκες, θα επιδιώξουν να μείνουν αήττητοι, ενώ οι Νοτιοκορεάτες θα προσπαθήσουν για το «θαύμα», δηλαδή τη νίκη, περιμένοντας το αποτέλεσμα του αγώνα Ρωσία-Αλγερία. Στις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες το Βέλγιο μετρά δύο νίκες, ενώ ένας αγώνας έχει λήξει ισόπαλος.

Πιθανές συνθέσεις:

Νότια Κορέα: Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Γιουν, Κιμ Γιουνγκ, Χονγκ, Κι Σουνγκ, Χαν, Λι Τσουνγκ, Σον, Κου, Κιμ Σιν

Βέλγιο: Κουρτουά, Λόμπερτς, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βαν Μπούιτεν, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς, Φελαϊνί, Αζάρ, Λουκάκου, Μιραλάς

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις