Μουντιάλ 2014: Η Ελβετία 3-0 την Ονδούρα

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 00:51
UPD:00:59
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Την πρόκριση στην φάση των «16» του παγκοσμίου κυπέλλου εξασφάλισε απόψε και η Ελβετία από τον 5ο όμιλο, μετά το 3-0 επί της αδιάφορης Ονδούρας. Στη συνέχεια της διοργάνωσης η ομάδα του Χίτσφελντ θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την Αργεντινή.

Στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους η «σεμνή τελετή» κράτησε 31 λεπτά. Στο διάστημα αυτό η Ελβετία πέτυχε δύο γκολ και διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι στη συνέχεια, φτάνοντας με άνεση στο στόχο της. 

Η ομάδα του Χίτσφελντ «άγγιξε» το γκολ με τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, όταν ο Σακίρι βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ που έπιασε απόκρουσε σωτήρια ο Βαγιαντάρες.

Ο επιθετικός της Μπάγερν, τέσσερα λεπτά αργότερα, με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα της Ονδούρας κι «έγραψε» το 1-0 για την Ελβετία.  

Το παιχνίδι έλαβε, ουσιαστικά, τέλος στο 31΄, όταν ο Σακίρι «χτύπησε» και πάλι μετά την ασίστ του Ντρμιτς και με το 2-0 οι Ελβετοί βρέθηκαν από πολύ νωρίς «αγκαλιά» με το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16», τη στιγμή που στο άλλο ματς του ομίλου ο Ισημερινός έμενε στο 0-0 με τη Γαλλία.

Στο δεύτερο μέρος η Ονδούρα προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά με τον Παλάσιος, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Ελβετοί στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη πέτυχαν το 3-0 πάλι με το Σακίρι, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στο 20ο παγκόσμιο κύπελλο που πετυχαίνει χατ τρικ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις