Συγκέντρωση σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 11:17
UPD:11:42
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιούν οι σχολικοί φύλακες. Διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα αλλά και τις απολύσεις συναδέλφων τους.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο κ. Γιώργος Χατζηπαπάς, σχολικός φύλακας τόνισε τα ακόλουθα «από τους 2.000 φύλακες έχουν πάρει μόνο τους 500. Έχουν μείνει 1.500 απέξω. Είμαστε όλοι οικογενειάρχες, έχουμε υποχρεώσεις. Μέχρι τώρα είμαστε με τα χρήματα της διαθεσιμότητας, το 75% αυτών που παίρναμε όταν δουλεύαμε μέρα νύχτα σαν σχολικοί φύλακες. Τώρα μας έχουν απολύσει, μας πέταξαν στον δρόμο.

NAFTEMPORIKI.GR

»Δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε. Με το ζόρι βγάλαμε κάρτα ανεργίας, δεν ξέρουμε ακόμη εάν θα πάρουμε ταμείο ανεργίας. Είχαν βγάλει έναν νόμο ότι θα μας έδιναν μία αποζημίωση, κι αυτό το πήραν πίσω, με τροπολογία. Είμαστε οι περισσότεροι σε μεγάλοι ηλικία, δεν μας παίρνουν σε άλλες δουλειές. Σύνταξη δεν μας δίνουν γιατί δεν έχουμε συμπληρωμένα χρόνια, ούτε ένσημα».

Παράλληλα άκαρπη υπήρξε η συνάντησή τους με τον κ. Μελισιώτη, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι σχολικοί φύλακες έκαναν λόγο για αδιέξοδο και τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή