Διευκρινίσεις για συνέντευξή του σχετικά με τις απολύσεις δίνει ο Αργ. Ντινόπουλος

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 22:06
UPD:22/06/2014 15:28
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δίνει διευκρινήσεις για συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή και μεταξύ άλλων αφορά  στο ζήτημα των απολύσεων, αλλά και των απολυμένων καθαριστριών.

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αναφερόμενος στη συνέντευξή του στην αυριανή (22/6) έκδοση της εφημερίδας, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Σάββατο από το ΑΜΠΕ.

Επίσης ο κ. Ντινόπουλος τονίζει ότι: «Από την πρώτη ώρα, άλλωστε, που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου. Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Ντινόπουλος στη συνέντευξή του, όπως μετέδιδε το ΑΜΠΕ, εξέφραζε την αντίθεσή του με την «εύκολη λύση των απολύσεων» λέγοντας ότι «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

«Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών»  φέρεται να λέει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα  με την ίδια πηγή, αναφέρει ότι: «Τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις (σσ: από ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών)»  και υπογραμμίζει πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ο κ. Ντινόπουλος, στο απόσμασμα της συνέντευξής του, όπως μεταδόθηκε το Σάββατο,  αφήνει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Τέλος βάσει της προδημοσίευσης της συνέντευξής του καταλήγει λέγοντας ότι: «δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω...» και συμπληρώνει: «...μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή