Αρ. Ντινόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις στους ΟΤΑ

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 12:29
UPD:12:30
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Ντινόπουλος (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι μέχρι στιγμής, η εφαρμογή του προγράμματος στους δήμους απέδειξε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν σχετίζεται με απολύσεις.

A- A A+

Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) δεν θα ενταχθούν στις 7.000 που θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο, μέσω διαθεσιμότητας, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε δηλώσεις του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Ντινόπουλος, τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία γι’ αυτό το θέμα στην κυβέρνηση, η οποία θα τηρηθεί.

Αναφερόμενος, πάντως, στο πρόγραμμα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, ο υπ. Εσωτερικών είπε ότι είναι βεβαίως υπέρ της εθελοντικής κινητικότητας, αλλά θα προτιμούσε να γίνει χωρίς διαθεσιμότητα επειδή η διαθεσιμότητα έχει συνδεθεί με απολύσεις.

Τόνισε, όμως, ότι μέχρι στιγμής, η εφαρμογή του προγράμματος στους δήμους απέδειξε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν σχετίζεται με απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους που έχουν αρνηθεί να απογράψουν τις δημοτικές επιχειρήσεις τους, ο κ. Ντινόπουλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός, έκανε λόγο για «μάγκες» και «κορόιδα» και διατύπωσε την πρόθεση να πάει ο ίδιος στους δήμους που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή