Μουντιάλ 2014: Ονδούρα-Ισημερινός 1-2

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 02:56
UPD:17:09
REUTERS/DARREN STAPLES

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου μέρου δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν υποχρεωμένες στην επανάληψη να αναζητήσουν το γκολ.

A- A A+

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ , ο Ισημερινός με δύο γκολ του Ένερ Βαλένσια, έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 την Ονδούρα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέντα με τους τρεις βαθμούς που πήρε στο «Μπαϊσάντα Αρένα» της Κουριτίμπα έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης, ωστόσο, για να μπορέσει να συνεχίσει θα πρέπει να πάρει τη νίκη κόντρα στη Γαλλία. Η Ονδούρα μετά τη σημερινή της ήττα (2η διαδοχική) ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, η οποία όπως και ο Ισημερινός, έχει 3 βαθμούς και θέλει πάση θυσία τη νίκη. 

Ο Ισημερινός είχε τον έλεγχο του ματς στο ξεκίνημα, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η Ονδούρα ήταν η ομάδα που προηγήθηκε. Σκόρερ, ο πρώην παίκτης της Βέροιας, Κάρλο Κόστλι, με ευθύβολο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 31΄.

Για την ομάδα του Λουίς Σουάρες το τέρμα αυτό ήταν ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο μετά από 32 χρόνια και συγκεκριμένα μετά από τις 21 Ιουνίου του 1982, στο παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας. Οι πανηγυρισμοί, όμως, των παικτών της Ονδούρας κράτησαν μόλις 3 λεπτά.

Στο 34΄, μετά το σουτ του Παρέδες και την αλλαγή πορείας της μπάλας, ο Ένερ Βαλένσια πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ισοφαρίσει (1-1). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (καθυστερήσεις) ο Μπένγκτσον πέτυχε γκολ για την Ονδούρα, αλλά σωστά δε μέτρησε, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του για να σκοράρει, μετά την κεφαλιά του Κόστλι στο δοκάρι.    

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου μέρου δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν υποχρεωμένες στην επανάληψη να αναζητήσουν το γκολ. Το συγκρότημα του Ρεϊνάλντο Ρουέντα πέτυχε την πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο 65΄, πάλι με τον Ένερ Βαλένσια, αυτή την φορά με κεφαλιά μετά το φάουλ του Αγιόβι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις