ΠΟΣΔΕΠ: Επιστολή στον υπουργό Παιδείας για τη διαθεσιμότητα

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 12:56
UPD:12:57
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
A- A A+

Επιστολή προς τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, απέστειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), ζητώντας του να μην αποδεχθεί τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, κ. Στάθης Ευσταθόπουλος αφού πρώτα συγχαίρει τον κ. Λοβέρδο για την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Παιδείας, τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τα πανεπιστήμια στην ίδια τραγική κατάσταση που βρέθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

Μάλιστα καλεί τον κ. Λουβέρδο, ως συνάδελφο (με δεδομένη την πανεπιστημιακή θητεία του υπουργού) να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η επιστολή της ΠΟΣΔΕΠ

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο της βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας παιδείας και των πανεπιστημίων ειδικότερα. Εμείς, θα είμαστε αρωγοί στο έργο αυτό προς όφελος των Πανεπιστημίων μας, αλλά θα είμαστε και αυστηροί κριτές όπου θεωρούμε ότι απαιτείται.

Ένα από τα σημαντικά και ίσως το πιο επείγον από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, είναι αυτό της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων μας. Είναι γνωστό κ. Υπουργέ ότι το θέμα είναι πάρα πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων μας και πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στη λύση του. Λύσεις υπάρχουν.

Ως υπουργός αλλά και ως συνάδελφος, μην αφήσετε τα Πανεπιστήμιά μας να επιστρέψουν στην τραγική κατάσταση που βρέθηκαν το περασμένο φθινόπωρο και δεν έχουν μπορέσει από τότε να αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία τους».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή