Διάσταση απόψεων για τη διαθεσιμότητα διοικητικών ΑΕΙ

Παρέμβαση Σαμαρά για τη διαφωνία Κυρ. Μητσοτάκη - Αν. Λοβέρδου
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 11:54
UPD:11:55
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η έκτακτη σύσκεψη, στην οποία είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γίνεται στο φόντο της φημολογούμενης κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο υπουργών, για τον τρόπο εφαρμογής της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια.

A- A A+

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΑΕΙ, η οποία λήγει την ερχόμενη Κυριακή, προκάλεσε την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Στο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι δύο υπουργοί είχαν προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Λοβέρδο να απειλεί ακόμη και με παραίτηση σε περίπτωση που υποχρεωθεί με το «καλημέρα» να υπογράψει τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι υπουργοί στα  εμπλεκόμενα υπουργεία (Ντινόπουλος, Χρυσοχοΐδης) με το που πήγαν στα γραφεία τους, μετά την ορκωμοσία, βρήκαν επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις ενέργειες που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα.

Με την επιστολή ο κ. Μητσοτάκης τους ζητούσε να τηρήσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση και έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, όπως η αξιολόγηση των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ και η άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου.

Ο κ. Λοβέρδος επιμένει στην παραμονή 800 υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η οποία λήγει την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η πλευρά του κ. Μητσοτάκη θέλει την παραμονή 500.

Σ. Βούλτεψη: Συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ασκήσεις δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην τηλεόραση του STAR για το θέμα.

Όπως είπε, το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι στατικό, οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους, ειδικά σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως οι πληροφορίες για κόντρα Μητσοτάκη – Λοβέρδου, «είναι κάτι που λένε οι συνάδελφοί μας οι δημοσιογράφοι».

«Εσείς το λέτε ότι ο ένας ζητά απολύσεις ο άλλος όχι. Εγώ σας λέω ότι γίνεται διάλογος μεταξύ των υπουργών στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή