Η Apple σχεδιάζει την αναβάθμιση των μοντέλων iMac

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 17:31
UPD:17:32
A- A A+

Η Apple σχεδιάζει την παρουσίαση μίας αναβαθμισμένης σειράς υπολογιστών iMac, με ταχύτερους επεξεργαστές και χαμηλότερες τιμές, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική ιστοσελίδα MacGeneration. Πηγή της πληροφόρησης φέρεται να είναι η ίδια που είχε επιτυχώς προβλέψει την ανανέωση της σειράς MacBook Air, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει επεξεργαστές με ταχύτερη συχνότητα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των Core i5-4690 στα 3,3GHz, Core i5-4690 στα 3,5GHz και Core i7-4790 στα 3,6GHz για τα μοντέλα των 27 ιντσών, όπως επίσης και των επεξεργαστών Core i5-4590S στα 3GHz και Core i5-4790S στα 3,2GHz για τα μοντέλα με διαγώνιο οθόνης στις 21,5 ίντσες.

Παράλληλα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι θα επέλθει και μείωση των τιμών στα συστήματα iMac βασικής διαμόρφωσης. Παράλληλα, προβλέπεται ότι θα συμπεριληφθούν και θύρες επικοινωνίας Thunderbolt 2 στα αναβαθμισμένα iMacs. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η τελευταία αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας και όχι την Τρίτη όπως συνηθίζει να κάνει η Apple για τα υπόλοιπα προϊόντα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές της KGI Securities είχαν προβλέψει ήδη από πέρυσι ότι η Apple θα λανσάρει έναν χαμηλού κόστους iMac, κυρίως για να τονώσει την ανάπτυξη σε αγορές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mac Rumors, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει και μία σειρά iMacs που θα είναι εξοπλισμένοι με οθόνη Retina.

Ενδέχεται λοιπόν να ακολουθήσει ένας διαχωρισμός των μοντέλων της εταιρείας με τα μοντέλα Retina να πωλούνται σε υψηλότερες τιμές, ενώ τα μη-Retina μοντέλα θα διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές βοηθώντας την καλύτερη διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Προτεινόμενα για εσάς