Κύπρος: Προς πώληση παραλίες στο ψευδοκράτος;

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 18:38
UPD:18:40
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Τα Βαρώσια, περιοχή της Αμμοχώστου.

A- A A+

Έκταση 35 στρεμμάτων σε δύο παραλίες στην κατεχόμενη Βασίλεια, κοντά στην Κερύνεια, φέρονται να βρίσκονται προς πώληση, σύμφωνα με τουριστική ιστοσελίδα στην Κωνσταντινούπολη (www.turizmgazetesi.com), η οποία συμπληρώνει πως πρόκειται για περιοχή που φαίνεται κατάλληλη για τη δημιουργία μαρίνας, ξενοδοχείου και καζίνου.

 Στο θέμα αναφέρεται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», η οποία ερωτά κατά πόσον αληθεύουν τα όσα γράφει η τουριστική ιστοσελίδα. Η εφημερίδα απευθύνθηκε στον Σιαχάπ Ασίκογλου, «υφυπουργό» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε ότι η ψευδοκυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με το θέμα και θα το ερευνήσει.

«Εάν είναι ιδιωτική περιουσία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε», ανέφερε, «εάν έχει εκχωρηθεί (από το «δημόσιο») η πράξη θα ακυρωθεί αμέσως», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο κ. Ασίκογλου διέψευσε επίσης την αναφορά στην εν λόγω ιστοσελίδα ότι όσοι θέλουν να κάνουν επένδυση στην περιοχή, η οποία έχει γαλάζια σημαία, το «κράτος» θα στηρίξει την επένδυση στο 75%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή