Κόσμος
Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 18:38

Κύπρος: Προς πώληση παραλίες στο ψευδοκράτος;

Έκταση 35 στρεμμάτων σε δύο παραλίες στην κατεχόμενη Βασίλεια, κοντά στην Κερύνεια, φέρονται να βρίσκονται προς πώληση.

Έκταση 35 στρεμμάτων σε δύο παραλίες στην κατεχόμενη Βασίλεια, κοντά στην Κερύνεια, φέρονται να βρίσκονται προς πώληση, σύμφωνα με τουριστική ιστοσελίδα στην Κωνσταντινούπολη (www.turizmgazetesi.com), η οποία συμπληρώνει πως πρόκειται για περιοχή που φαίνεται κατάλληλη για τη δημιουργία μαρίνας, ξενοδοχείου και καζίνου.

 Στο θέμα αναφέρεται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», η οποία ερωτά κατά πόσον αληθεύουν τα όσα γράφει η τουριστική ιστοσελίδα. Η εφημερίδα απευθύνθηκε στον Σιαχάπ Ασίκογλου, «υφυπουργό» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε ότι η ψευδοκυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με το θέμα και θα το ερευνήσει.

«Εάν είναι ιδιωτική περιουσία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε», ανέφερε, «εάν έχει εκχωρηθεί (από το «δημόσιο») η πράξη θα ακυρωθεί αμέσως», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο κ. Ασίκογλου διέψευσε επίσης την αναφορά στην εν λόγω ιστοσελίδα ότι όσοι θέλουν να κάνουν επένδυση στην περιοχή, η οποία έχει γαλάζια σημαία, το «κράτος» θα στηρίξει την επένδυση στο 75%.