Μουντιάλ 2014: Πλημμύρισε ο Ρίο Νέγκρο στο Μανάους

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 23:30
REUTERS/BRUNO KELLY

Στη φωτογραφία το Μανάους, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ των οποίων το ευρωπαϊκό ντέρμπι της Ιταλίας με την Αγγλία στις 14 Ιουνίου.

A- A A+

Δεν έφταναν οι συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών κατά του Μουντιάλ και οι συνακόλουθες ταραχές, οι απεργίες των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική) και οι απίστευτες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής (εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κ.α.), εσχάτως σήμανε συναγερμός στη Βραζιλία και για τις... πλημμύρες που έπληξαν το Μανάους, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ των οποίων το ευρωπαϊκό ντέρμπι της Ιταλίας με την Αγγλία στις 14 Ιουνίου.

Η στάθμη του ποταμού Ρίο Νέγκρο ξεπέρασε τα 30 μέτρα χθες, πλημμυρίζοντας μια κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας του Αμαζονίου. Ο δήμαρχος Αρτούρ Νέτο κήρυξε αυτή την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το επίπεδο της στάθμης αναμένεται να αυξηθεί κατά 30 εκατοστά ακόμη τις επόμενες ώρες, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις πλημμύρες. Μέχρι στιγμής, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν εκείνες αυτές της Εντουκάντος, Σάο Ραϊμούντο, Μπαρίρι, Σάο Ζόρζε και Πρεζιντέντε Βάργκας.

Ο δήμος έχει ήδη μεριμνήσει να μεταφέρει τις οικογένειες από τις κύριες περιοχές κινδύνου σε ασφαλή σημεία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έχουν κατασκευαστεί μεταλλικές διαβάσεις πεζών για την πρόσβαση στις εμπορικές περιοχές της πόλης. Η επιλογή του Μανάους ως μία από τις έδρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρίθηκε πάντως από πολλούς, κυρίως λόγω της κλιματολογικής αστάθειας και του ζεστού και πολύ υγρού κλίματος, που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο βραζιλιάνικος οργανισμός για την ηλεκτρική ενέργεια (ANEEL) αποκάλυψε πρόσφατα ότι η «Αρένα Αμαζόνια» είναι μία από τις εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν με διακοπές ρεύματος εξαιτίας «σημαντικών καθυστερήσεων» που καταγράφηκαν στα έργα για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις