Μουντιάλ 2014: Με απεργία απειλούν οι παίκτες του Καμερούν

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 12:16
UPD:12:17
EPA/EXPA/JFK

Οι παίκτες της αφρικανικής ομάδας απειλούν με απεργία εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας σχετικά με τα πριμ και τα μπόνους.

A- A A+

Η τρίτη στη σειρά αντίπαλος της Βραζιλίας στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ , το Καμερούν , θα αγωνιστεί με δυσαρεστημένους ποδοσφαιριστές στην πρεμιέρα κατά του Μεξικού στο «Αρένα ντας Ντούνας», στις 13 Ιουνίου.

Οι παίκτες της αφρικανικής ομάδας απειλούν με απεργία εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας σχετικά με τα πριμ και τα μπόνους. Πρωτεργάτης σε αυτή τη διελκυστίνδα με την Ομοσπονδία της χώρας ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος αρνήθηκε την προσφορά των 40 εκ. φράγκων Καμερούν (περίπου 37.000 ευρώ), ποσό μικρότερο από εκείνο που χορηγήθηκε στους διεθνείς πριν από τέσσερα χρόνια στη Νότια Αφρική. 

Στη διαμάχη με την Ομοσπονδία οι παίκτες απειλούν να μην αγωνιστούν την Κυριακή στο φιλικό αγώνα με την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Μια σκηνή που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, πάλι με τον Ετό στην κορυφή της διαμαρτυρίας : ήταν Νοέμβριος του 2011, όταν η Εθνική Καμερούν δεν έπαιξε στον προγραμματισμένο αγώνα εναντίον της Αλγερίας. Τότε, ο αρχηγός των «αδάμαστων λεόντων» είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 15 παιχνιδιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις