Βαλς: Η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της

Απέκλεισε παραίτηση ή διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ο Γάλλος πρωθυπουργός
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 11:06
UPD:11:11
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς φτάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων προκειμένου να λάβει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη με στόχο την ανάλυση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

A- A A+

Πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, την επομένη των ευρωεκλογών που έφεραν στην πρώτη θέση το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν, ενώ έκανε λόγο για πολιτικό «σεισμό».

Όσον αφορά στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης ή διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης και εμφανίσθηκε αποφασισμένος για νέες φορολογικές μειώσεις.

«Δεσμεύθηκα σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία λόγω της πίστης προς την ευρωπαϊκή υπόθεση, διότι είμαι πεπεισμένος ότι η θέση της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της για να στηρίξει περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, κάτι που δεν κάνει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Στο εσωτερικό πεδίο, και αποκλείοντας παραίτηση ή διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του οδικού χάρτη. «Χρειάζεται χρόνος και εγώ ζητώ χρόνο. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε την επαγρύπνηση, να αποποιηθούμε των ευθυνών μας, να αφήσουμε χώρο για την άκρα δεξιά», τόνισε.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ και χρόνια με τη φορολογία για να αποφύγουμε την μείωση των δημοσίων δαπανών...Χρειάζονται νέες φορολογικές μειώσεις, κυρίως του φόρου εισοδήματος», είπε ο κ. Βαλς, αναγνωρίζοντας ότι «οι φόροι έχουν γίνει αβάσταχτοι για τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα».

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πενταετία. «Δεν θα συμβάλουμε στην κρίση ταυτότητας, στην ηθική κρίση που διέρχεται η Γαλλία, με την αποσταθεροποίηση των εκλογών, με μία χώρα που δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί», είπε. «Δεν έχουμε άλλη αποστολή από τη συνέχιση του έργου μας για την ανάκαμψη της χώρας. Εάν δεν το πράτταμε, δεν θα βρισκόμασταν στο ύψος των ευθυνών μας», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή