Μπάσκετ Α1: Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 20:18
UPD:20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Μιχάλης Τσαϊρέλης ενώ τον μαρκάρει ο παίκτης του Πανιωνίου Μαρκ Κάρτερ.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 65-60 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο αγώνα της σειράς των «μικρών τελικών» στην Α1 Ανδρών και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας, με τη σειρά να μεταφέρεται για την επόμενη συνάντηση στην Πυλαία.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με… κρεσέντο αστοχίας, όμως στη ζυγαριά του παιχνιδιού βάρυνε αποφασιστικά η «αλληλεγγύη» των παικτών του «Δικέφαλου», που τελείωσαν την αναμέτρηση με 16 ασίστ, έναντι μόλις 5 του Πανιωνίου.

Με τον Πέιν να ηγείται της «ασπρόμαυρης» επίθεσης οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα (18-19, 39-33, 46-49). Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όμως, το ξέσπασμα του ΜακΚόλουμ από την περιφέρεια έφερε προσωρινά μπροστά τον Πανιώνιο.

Με τρία συνεχή τρίποντα του Αμερικανού πόιντ-γκαρντ οι «κυανέρυθροι» ξέφυγαν με 57-52 στο 37΄ και έδειξαν με την «αναλαμπή» τους ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν όμως πολύ… σκληρός για να ηττηθεί και με τους Τσαϊρέλη, Δέδα (τρίποντο) ξαναπέρασε μπροστά, ενώ ακόμη ένα τρίποντο από τον Κούπερ, το πρώτο στον αγώνα μετά από πέντε άστοχες προσπάθειες, έβαλε τη μακεδονική ομάδα μπροστά 30΄΄ πριν από τη λήξη (59-63), την οποία τελικώς και πανηγύρισε.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις