Ακύρωση την τελευταία στιγμή για το Surface mini

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 12:51
UPD:12:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
A- A A+

Διάχυτη ήταν η εντύπωση, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ότι η Microsoft επρόκειτο να ανακοινώσει μαζί με το νέο Surface Pro και μία έκδοση mini της εν λόγω ταμπλέτας.

Η συγκεκριμένη mini έκδοση του Surface αναμενόταν να διαθέτει οθόνη διαγωνίου 7 ή 8 ιντσών και θα εξοπλιζόταν με επεξεργαστή ARM προερχόμενο από την Qualcomm. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Microsoft παρουσίασε μόνο το νέο Surface των 12 ιντσών με επεξεργαστή Intel Haswell.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το Surface mini ακυρώθηκε (ή αναβλήθηκε κατ’ άλλους), κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με κοινή απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Σάτια Ναντέλα και του αντιπροέδρου Στέφεν Έλοπ.

Αιτία της ακύρωσης ήταν το γεγονός ότι η mini έκδοση θα βρισκόταν αντιμέτωπη με ισχυρούς ανταγωνιστές, προερχόμενους από τις Apple και Google, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή η εμπορική του αποτυχία.

Ο δεύτερος παράγοντας που φέρεται να οδήγησε στην ακύρωση, σύμφωνα με το CNET, ήταν το γεγονός ότι το «μικρό» Surface θα ενσωμάτωνε λειτουργικό σύστημα Windows RT, τη στιγμή που ήδη τρίτοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να λανσάρουν ταμπλέτες με λειτουργικό Windows 8. Οπότε εκ των πραγμάτων τα πράγματα για το Surface mini δεν θα ήταν εύκολα για να σταθεί σε μια τόσο δύσκολη αγορά.

Αντίθετα, η Microsoft προτίμησε να στραφεί σε ένα τμήμα της αγοράς στο οποίο μπορεί να κυριαρχήσει, προσφέροντας ένα προϊόν με πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά και την πρόθεση να «αντικαταστήσει» ακόμη και τα laptops. Προτίμησε δηλαδή την προσέγγιση μία συσκευής 2-σε-1 (tablet/ laptop) αντί να στραφεί προς μία τυπική λύση ταμπλέτας και να «παίξει» σε μία αγορά που βρίθει μοντέλων.

Προτεινόμενα για εσάς