Surface 2: Η νέα γενιά tablets της Microsoft

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 13:14
UPD:13:14
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Το Surface 2 Pro, σύμφωνα με τη Microsoft, διαθέτει 50% ανώτερες δυνατότητες όσον αφορά στα γραφικά από το Surface Pro, και η τιμή του θα ξεκινά από τα 899 δολάρια.

A- A A+

Τη νέα γενιά των υβριδικών (καθώς αποτελούν συνδυασμό tablet και laptop) tablets της σειράς Surface εγκαινίασε η Microsoft, μέσω της παρουσίασης του Surface 2. Η «οικογένεια» πλέον περιλαμβάνει πλέον το Surface RT, το Surface 2 και το Surface 2 Pro.

Το Surface 2 αποτελεί στην ουσία τον «διάδοχο» του Surface RT, με οθόνη 1920x1080 (10,6 ιντσών), επεξεργαστή Tegra 4 , USB 3.0 και εκδόσεις των 32 GB και των 64 GB. H τιμή του θα ξεκινά από τα 449 δολάρια. Το Surface 2 Pro, σύμφωνα με τη Microsoft, διαθέτει 50% ανώτερες δυνατότητες όσον αφορά στα γραφικά από το Surface Pro, και η τιμή του θα ξεκινά από τα 899 δολάρια, ενώ θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 64 GB και των 128 GB, με 4 GB RAM, και 256 GB και 512 GΒ με 8GM RAM.

Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το πιο ισχυρό, επαγγελματικό και παραγωγικό tablet που κατασκευάστηκε ποτέ. Από αισθητικής πλευράς, οι νέες συσκευές είναι παρόμοιες με τους προκατόχους τους, ενώ διαθέτου καλύτερα ηχεία. Επίσης, όσον αφορά στο Surface 2 Pro, η Microsoft ισχυρίζεται πως έχει 75% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με το Surface Pro. Η εταιρεία ακόμη προχώρησε στα αποκαλυπτήρια ενός νέου, ελαφρύτερου και λεπτότερου πληκτρολογίου Touch Cover.

REUTERS
ASSOCIATEDPRESS

Αν και οι πωλήσεις των Windows- based συσκευών δεν ήταν οι αναμενόμενες για την Microsoft, η εταιρεία φαίνεται να επιμένει, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που αναλυτές εκτιμούν πως ενδεχομένως να αποδώσει μακροπρόθεσμα, ακόμη και αν οι πωλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από τον ανταγωνισμό (iPad και συσκευές με Android).

REUTERS/SHANNON STAPLETON

Τα νέα tablets της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τις 22 Οκτωβρίου, ενώ οι προπαραγγελίες θα είναι δυνατές από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς