Ευ. Βενιζέλος: Οι κάλπες θα κρίνουν πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 10:58
UPD:11:02
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο κ. Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου), είπε πως η παρούσα σύνθεση της Βουλής, θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, «αλλά αυτό πρέπει να το ζητήσει με κάποιον τρόπο και ο λαός. Και η επόμενη Κυριακή είναι μια ευκαιρία».

A- A A+

Την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα δείξει στην κάλπη πως θέλει να μείνουν τα πράγματα «ασφαλή και σταθερά» εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας έτσι τα διλήμματα που έχει θέσει στους ψηφοφόρους μπροστά στις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος, τονίζει πως από την εξέλιξη των εκλογών της Κυριακής, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός των πολιτικών εξελίξεων μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «που φυσιολογικά τοποθετούνται στο τέλος της τετραετίας».

Ο κ. Βενιζέλος, είπε πως η παρούσα σύνθεση της Βουλής, θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, «αλλά αυτό πρέπει να το ζητήσει με κάποιον τρόπο και ο λαός. Και η επόμενη Κυριακή είναι μια ευκαιρία».

Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες, να μην αφεθούν «έρμαιο στις αυθαίρετες ερμηνείες», αλλά να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο. Ο κ. Βενιζέλος, είπε πως μετά τις τριπλές κάλπες της Κυριακής, πρέπει να υπάρξει μία συνολική εικόνα που δεν θα αφήνει αμφιβολία ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και ως προς τη σταθερή πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συνυπέγραφε το εθνικό σχέδιο που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος είπε πως το κάθε κόμμα «δικαιούται και οφείλει να παρουσιάσει τις ειδικότερες προτάσεις του», ωστόσο ο κοινός παρονομαστής τους ως  επίσημη κυβερνητική θέση, «έχει παρουσιαστεί στο Eurogroup κι έχει γίνει δεκτός από τους εταίρους μας».

Θύμισε πως ο ίδιος παρουσίασε στις 11 Μαΐου, παρουσίασε το  σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε δίνει έμφαση στην απασχόληση.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή