Άνοιγμα Ευ. Βενιζέλου προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 20:45
UPD:22:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς.

A- A A+

«Να ενώσουμε ξανά την κοινωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά την προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς στο Μουσείο Μπενάκι, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Τους καλούμε να συστρατευθούν στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που είναι σε αδιέξοδο.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής αναφέρθηκε στην αποτυχία των exit poll και τόνισε ότι αυτή τη  στιγμή σημασία έχει το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι «τώρα το διαμορφώνουμε όλοι μαζί».

Ακούγαμε είπε, ότι υπάρχει επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ «και είδαμε ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της δήθεν επέλασης» .

Τόνισε δε ότι  τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων. Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η δημοκρατική παράταξη πηγαίνει στην τελική ευθεία των τριπλών εκλογών, τον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και τις ευρωπαϊκές εκλογές, «έχοντας την καλύτερη δυνατή αφετηρία από τον πρώτο γύρο» και σημείωσε ότι την περασμένη Κυριακή φάνηκε πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της παράταξης μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ειδικότερα στην Αττική, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και πως φάνηκε ότι η παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά είναι παντού, στα Επιμελητήρια, στα σωματεία, στα συνδικάτα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις ψεύτικες εντυπώσεις της προηγούμενης Κυριακής» είπε ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την αστάθεια με βάση μια  εθνικιστική και    συνομωσιολογική λογική.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην «ηρωική» παράταξή του είπε ότι  υπερασπίζει την «προοδευτική σταθερότητα»  και γίνονται βήματα αποκατάστασης των αδικιών και της εξόδου από την κρίση.

Αυτό είπε γίνεται εις πείσμα αυτών που δηλώνουν αντιμνημονιακοί αλλά φοβούνται μη βγούμε από το μνημόνιο.

Και αυτό γίνεται, συνέχισε, εις πείσμα αυτών που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, αλλά τώρα θέλουν λυσσασμένα το μνημόνιο και φοβούνται μην τυχόν και βγούμε από το μνημόνιο.

Το κάλεσμα

«Τους λέω λοιπόν ότι έχουν κάθε λόγο να είναι σε πολιτικό αδιέξοδο. Ούτε νέα μέτρα λιτότητας θα ληφθούν, ούτε νέο μνημόνιο θα υπάρξει και η τρόικα φεύγει. Και αντί ν’ ασχολούνται μ’ αυτό, με την αγωνία τους να μείνει το μνημόνιο, τους καλούμε να συσστρατευθούν με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου, στον αγώνα κατά των Ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Είναι αδιανόητο και απαγορεύεται δημοκρατικά και ιστορικά οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο φλερτ με τις δυνάμεις αυτές».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από την κρίση το οποίο όπως σχολίασε συμφωνήθηκε στον κοινό του παρανομαστή με τον άλλο πόλο, τον συντηρητικό, της κυβέρνησης  εθνικής ανάγκης.

Σημείωσε ότι η απασχόληση είναι το μεγάλο ζήτημα και εκτίμησε ότι η ξεκινάει μια νέα περίοδος που θα δημιουργήσει  θέσεις εργασία και ανάπτυξη στη χώρα.

Η απασχόληση, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος,  προκύπτει στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας την ύφεση είπε ότι την έφερε ένα λανθασμένο πρόγραμμα που έφεραν οι εταίροι μας των οποίων οι δεξιές και φιλελεύθερες αντιλήψεις εκφράστηκαν στα προγράμματα που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι τα χρήματα ήταν αναγκαία για να μην καταρρεύσει ο τόπος.

Ένταση με μικροομολογιούχους

Εν τω μεταξύ ένταση και τέσσερες προσαγωγές σημειώθηκαν έξω από το Μουσείο Μπενάκι λίγο πριν αρχίσει η κεντρική ομιλία του κ.Βενιζέλου.

Ομάδα μικρομολογιούχων άρχισε να φωνάζει κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός ανέβηκε στο βήμα και αμέσως η ομάδα ασφαλείας του χώρου τους έβγαλε έξω από το αίθριο του Μουσείου.

Μια ομάδα των συγκεντρωμένων συνέχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ότι εξαιτίας του έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους με το PSI.

Από την ένταση που προκλήθηκε σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο περιστατικό χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκδηλώσεων «φασίζουσες».

Για τους μικροομολογιούχους ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κανείς άλλος δεν αγωνίστηκε και δεν αγωνίζεται όπως εκείνος για να βρεθεί λύση.

Μάλιστα πρόσθεσε πως η λύση θα βρεθεί κάποια στιγμή και υπογράμμισε ότι «όλοι ζητούν τα ρέστα από εκείνον, πως όλα τα επιτεύγματα, όσα άντεξε και πέτυχε η χώρα έγιναν από τον λαό, την κυβέρνηση, αλλά ότι όμως καταλογίζεται η ευθύνη για όλα τα αρνητικά στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης εκείνης της περιόδου, δηλαδή στον ίδιο».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αν μας άκουγαν όλες οι διοικήσεις των ταμείων, όπως μας άκουσε το ΙΚΑ, και δεν έκαναν φτηνό συνδικαλισμό, το χαρτοφυλάκιο τους θα είχε αποκατασταθεί και θα ήταν κερδισμένοι αν άκουγαν τη συμβουλή του ΟΔΔΗΧ». «Αλλά και τώρα υπάρχουν λύσεις αρκεί να μην πέφτουν θύματα των σειρήνων της αντιπολίτευσης και αν δεν κάνουν λάθος κινήσεις», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή