Συμβολική κατάληψη του ΥΠΟΙΚ από τις απολυμένες καθαρίστριες

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 07:44
UPD:13:18
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, από τις απολυμένες καθαρίστριες. Βρίσκονται μέσα στην είσοδο του κτηρίου και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα. Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και διατάσσει επαναπρόσληψη τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών, βρέθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι καθαρίστριες μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατήγγειλαν πως την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τους ανακοίνωσε πως δεν δέχεται να εκτελέσει καμιά δικαστική απόφαση και πως η μη επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

NAFTEMPORIKI.GR
Συμβολική κατάληψη του ΥΠΟΙΚ από τις απολυμένες καθαρίστριες
Μ. Κεφαλογιάννης: «Έχουμε θέμα» με το Χ. Θεοχάρη

«Ο κ. Θεοχάρης έχει εκνευρίσει με τη στάση του πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο τις καθαρίστριες», σχολίασε στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Πρόσθεσε πως ο κ. Θεοχάρης δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πως «έχουμε ενα θέμα εκεί το οποίο πρέπει να δούμε».

Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε επίσης, πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσπαθεί να διαχωρίσει τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, από μια διαδικασία που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.

ΣΥΡΙΖΑ: Να γυρίσουν τώρα στις δουλειές τους

«Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να γυρίσουν τώρα στις δουλειές τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Καταγγέλλει άρνηση του υπουργού να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση, κάτι που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ συνιστά πράξη «παντελούς έλλειψης σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων», «αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η υπόθεση των καθαριστριών, «αποκαλύπτει τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης Σαμαρά που καθ' όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του κουρέλιασε το Σύνταγμα και τους νόμους».

«Οι ημέρες τους όμως τελειώνουν. Την Κυριακή γυρίζουμε σελίδα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος των καθαριστριών

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, δήλωσε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο δικηγόρος των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καρούζος.

Σημειώνει πως η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και όσο αυτό δε συμβαίνει «παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας».

«Είναι αδύνατον σε μια ευρωπαϊκή χώρα να συμβαίνουν όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Καρούζος.

newsroom naftemporiki.gr - ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή