Τουρκία: Νέες συλλήψεις για το δυστύχημα στο ορυχείο

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014 21:47
UPD:21:51
REUTERS/OSMAN ORSAL

Γενική άποψη του ορυχείου στη Σόμα.

A- A A+

Στη σύλληψη 24 ατόμων, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη και μέλη του προσωπικού της εταιρείας που διαχειρίζονταν το ορυχείο στη Σόμα, προχώρησε η τουρκική αστυνομία.

Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό γύρω από το δικαστήριο στη Σόμα, καθώς πλήθος από θεατές, δημοσιογράφους και συγγενείς των συλληφθέντων αυξανόταν σταθερά. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, εισαγγελείς ανέκριναν υπαλλήλους εταιριών, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος.

Ο κυβερνήτης της Μανίσα, Αμπντουραχμάν Σαβάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 24 άτομα κρατούνται ως ύποπτοι για αμέλεια και «πρόκληση πολλαπλών θανάτων», σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς έχουν παραπέμψει 11 άτομα στο δικαστήριο με το αίτημα να προφυλακιστούν και εξακολουθούν να ανακρίνουν τους υπόλοιπους 13 υπόπτους, αναφέρουν οι πληροφορίες. Το δικαστήριο είναι πιθανό να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους αργά απόψε.

EURONEWS

Ο γενικός διευθυντής της μεταλλευτικής εταιρείας Soma Madencilik και ο διευθυντής του εργοστασίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες, μετέδωσε το CNN Turk, προσθέτοντας πως 28 εισαγγελείς έχουν διοριστεί για την έρευνα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για τις συλλήψεις. Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως κάποιοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο τερματίστηκε χθες αφού ανασύρθηκαν και οι τελευταίες δύο σοροί εργαζομένων. Η κηδεία τους έγινε σήμερα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή