Η συγκυβέρνηση και η επόμενη ημέρα των εκλογών

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 19:10
UPD:19:16
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Το Μαξίμου, λέει κυβερνητικό στέλεχος, παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αρκετές φορές με κατανόηση, την κλιμάκωση της επιχειρηματολογίας του κ. Βενιζέλου, «αλλά οι τελευταίες δηλώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόχλησαν αρκετούς εντός της ΝΔ».

A- A A+

Συνεχίζει να προβληματίζει το Μαξίμου η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σε συνάρτηση με την εκλογική πορεία της «Ελιάς» και το δίλημμα που έχει θέση στο εκλογικό σώμα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος χαμήλωσε τους τόνους λέγοντας στο «Star» ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάει έτσι κι αλλιώς την επομένη των εκλογών και ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει μια επιλογή: Θέλουμε μια σταθερή κατάσταση και μια σταθερή κυβέρνηση, ή θέλουμε μια περιδίνηση;».

Το Μαξίμου, λέει κυβερνητικό στέλεχος, παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αρκετές φορές με κατανόηση, την κλιμάκωση της επιχειρηματολογίας του κ. Βενιζέλου, «αλλά οι τελευταίες δηλώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόχλησαν αρκετούς εντός της ΝΔ».  

Στελέχη κόντα στον κ. Βενιζέλο σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «ανέβασε ένα κλικ παραπάνω την ένταση του διλήμματος, καθιστώντας το μάλιστα προσωπικό σε σημείο που δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω».

Το περίεργο είναι ότι τα ιδια στελέχη εμφανίζονται σίγουρα ότι αν το ΠΑΣΟΚ φύγει από την κυβέρνηση η μόνη λύση «είναι η προσφυγή σε εθνικές εκλογές», παρά το γεγονός ότι αυτό το σενάριο «μπορεί να είναι καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ». Χρησιμοποιούν μάλιστα την έκφραση ότι σε αυτή την περίπτωση ο δικομματισμός (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι ο μεγάλος «νικητής», με τα μικρότερα κόμματα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.  

Ενδεικτικό της κατάστασης στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι σε αρκετά στελέχη έχει ωριμάσει η ιδέα πως το υπάρχον ΠΑΣΟΚ «έχει τελειώσει οριστικά» και ότι ενδεχόμενες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την έναρξη της συζήτησης για την ανασύνταξη της μεγάλης παράταξης της Κεντροαριστεράς!

Το σίγουρο για τα στελέχη αυτά είναι ότι, όπως λένε, το ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να σηκώσει άλλο «το βάρος της σωτηρίας της χώρας» πρέπει να έχει και την επιδοκιμασία του εκλογικού σώματος.   

Σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης και για μία ακόμη φορά θα ζητήσει τη στήριξη του υποψήφιου της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από το «αντάρτικο» του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή